ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Περιεχόμενα

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΙΑΣΜΟΣ (έως 18 ετών) για εφήβους είναι μία σχολή Υποκριτικής-Μουσικής-Χορευτικής Κατάρτισης με ποικίλο πρόγραμμα που προετοιμάζει άριστα τους σπουδαστές του για μελλοντικές Ανώτερες Υποκριτικές Σπουδές.
Στη σχολή μας λειτουργούν 3 τμήματα, διαμορφωμένα ανάλογα με τις ηλικίες και τις ανάγκες των μαθητών:
Σάββατο 12:00-16:00
-Α’ τμήμα: 11-14 ετών
-Β’ τμήμα: 15-18 ετών
-Γ’ τμήμα: Προετοιμασία μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων
 
Στη ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΙΑΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ που λειτουργεί κάθε Σάββατο 12:00-16:00 διδάσκουν με αλφαβητική σειρά:
 

Οι καθηγητές μας είναι προσεκτικά επιλεγμένοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Τα βιογραφικά τους σημειώματα τα μπορείτε να τα δείτε στο site της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος.

Στη διάρκεια της χρονιάς, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα επισκέπτονται τα τμήματα ως “guest” καθηγητές, καταξιωμένοι πρωταγωνιστές (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνογράφοι κλπ.)

Τη σεζόν 2023-24 τα παιδιά του γυμνασίου-λυκείου θα προετοιμάσουν ένα ποτ πουρί με highlights από διάφορα πετυχημένα μιούζικαλς όπου θα παρουσιαστούν στο τέλος της σεζόν σε μεγάλο κεντρικό θέατρο.

Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ!

τμηματα

Τα τμήματα είναι διαμορφωμένα ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών και
λειτουργούν κάθε Σάββατο 12:00-16:00. 

Θα διδάσκονται:
– Θεατρική Αγωγή (αυτοσχεδιασμό, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο της επινόησης)
– Μουσική Αγωγή (τραγούδι, αγωγή του λόγου – ορθή προφορά των λέξεων, εκμάθηση ρυθμού – πολυρυθμία)
– Κινησιολογία (χορός, κινησιολογική έκφραση, ασκήσεις που απελευθερώνουν το σώμα και ενεργοποιούν τις αισθήσεις)
Οι καθηγητές μας είναι προσεκτικά επιλεγμένοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, του θεάτρου, της μουσικής και του χορού.

Και ποιο είναι το όνειρο των μεγάλων μας ηθοποιών; Μα φυσικά να παίξουν σε ένα πραγματικό θέατρο! 

Η ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΙΑΣΜΟΣ κάνει τα όνειρα πραγματικότητα! Με τη λήξη του Εργαστηρίου, οι έφηβοι, καλούνται να μοιραστούν ό,τι έμαθαν σε αυτό το μουσικοθεατρικό ταξίδι μέσα από μία παράσταση επαγγελματικών προδιαγραφών σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Κάντε την εγγραφή σας ΤΩΡΑ! 

🤸 Μπαγέωργος Ηλίας: “Σύγχρονος Χορός σε έναν κύκλο μαθημάτων με στόχο τη βιωματική γνώση, διερεύνηση και κατανόηση του σώματος, της μηχανικής και της κινησιολογίας του, και της λειτουργικής χρήσης του ως εργαλείο έκφρασης συναισθημάτων, εννοιών, καταστάσεων. Πειραματιζόμαστε, ανακαλύπτουμε και διερύνουμε τις δυνατότητές μας στο Σύγχρονο χορό.”

🎭 Μπίρκος Θάνος : “Μέσα από το μάθημα θα διευρύνουμε στο μέγιστο επίπεδο την φαντασία του κάθε μαθητή. Θα μάθουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε δυσπρόσιτη περίπτωση, να υπάρχει ευελιξία ως προς τις συνθήκες και τις απαιτήσεις που μπορεί να υπάρχουν. Πυλώνας του μαθήματος οι ασκήσεις ανσάμπλ, στοχεύοντας στην επιτυχή συνεργασία των μαθητών με διαφορετικές προσωπικότητες.”
 
🎭 Παυλίδου Ιωάννα : “Πώς φτάνω από το ομαδικό στο συλλογικό, από το εγώ στο εμείς; Πώς μπορώ να αντλήσω έμπνευση από το οτιδήποτε και να δημιουργήσω θεατρική πράξη; Ο άξονάς μας είναι το γέλιο, η δημιουργία και η συνεργασία. Η αρχή μας: Δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές και όλοι συμμετέχουν στη θεατρική πράξη ισομερώς.”
 
🗣️Τσαρούχης Αδάμ : “Θέλω στο μάθημα μου τα παιδιά να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο της μουσικής και της φωνής μέσα από πολύ γνωστά μιούζικαλ. Να αγαπήσουν αυτό το υπέροχο κόσμο του μουσικού θέατρου.”
 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

    ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

    ΕΓΓΡΑΦΗ

    * Για τους νέους φίλους που θέλουν να μας γνωρίσουν, η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΑΣΜΟΣ παρέχει ΔΥΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ μαθήματα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

    ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

    ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

    Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

    καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

    1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

    2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

    3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

    1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

    2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

    3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

    4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

    5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

    Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα