ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΑΣΜΟΣ

“O ΙΑΣΜΟΣ χορηγεί στους σπουδαστές του το πλεονέκτημα των θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο”
Επαγγελματίες του χώρου αναλαμβάνουν να σκηνοθετήσουν παραστάσεις που στελεχώνονται αποκλειστικά από σπουδαστές της Σχολής. Ο φορέας χορηγεί εξολοκλήρου τα έξοδα παραγωγής, και οι σπουδαστές χορηγούν την παράσταση με το ταλέντο και τη λάμψη τους. Τα έσοδα από τις παραστάσεις πηγαίνουν στους σπουδαστές και στους εκπαιδευτικούς – κάνοντας πραγματικότητα έτσι το όραμα του μεγάλου θεατράνθρωπου.
Οι επαγγελματικές παραστάσεις έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους σπουδαστές μας ως πρακτική εφαρμογή στην ύλη του μαθήματος που διδάσκονται.

2023

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 25 & 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Παραγωγή Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος.

Μαζί τους ένα σύνολο σημαντικών ηθοποιών: Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, και άλλοι 6 ηθοποιοί. Μουσικός επί σκηνής ο Φώτης Σιώτας, ο οποίος έχει συνθέσει και τη μουσική της παράστασης.

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Μπλάνα, τα σκηνικά του Γιάννη Κατρανίτσα, την κίνηση υπογράφει η Σοφία Πάσχου, τους φωτισμούς ο Αλέκος Γιάνναρος και ο σχεδιασμός των μασκών, που αποτελούν δομικό στοιχείο της παράστασης, είναι της Μάρθας Φωκά.

Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυπαιγμένα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως,  ταξιδεύοντας το ελληνικό πνεύμα και τα διαχρονικά του μηνύματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

2022

«Φιλοκτήτης»

Τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» σε επιλεγμένα θέατρα και Φεστιβάλ της Ελλάδας. Τον απαιτητικό ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας, αυτόν του φιλόδοξου Νεοπτόλεμου αναλαμβάνει ο ανερχόμενος Γιώργος Αμούτζας, ενώ στον ρόλο-πρόκληση του πολυμήχανου Οδυσσέα βρίσκουμε τη Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών.

Η Μαρλένε Καμίνσκι σκηνοθετεί τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση των ηχοτοπίων υπογράφει ο Constantine Skourlis. Στις συνθέσεις του μάλιστα χρησιμοποιεί ένα από τα δύο Halldorobass (έγχορδο μουσικό όργανο ανάδρασης) που υπάρχουν στον κόσμο. Υπεύθυνη για την μουσική διδασκαλία του χορού και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση η Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά. Στο νησί της Λήμνου μάς μεταφέρει με τα σκηνικά του ο Γιώργος Γεωργίου και με τους φωτισμούς της η Αλίκη Δανέζη-Knutsen, ενώ τα κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετσικώφ.

Πλοκή:  Ο Φιλοκτήτης, εγκαταλελειμμένος στην ακατοίκητη Λήμνο λόγω της αγιάτρευτης πληγής του, έρχεται αντιμέτωπος με τους συντρόφους του δέκα χρόνια μετά, όταν επιχειρούν με δόλο να του αποσπάσουν το ανίκητο τόξο του Ηρακλή, καθώς χωρίς αυτό είναι αδύνατη η άλωση της Τροίας, σύμφωνα με τον χρησμό του μάντη Έλενου. Το σχέδιο οργανώνει ο Οδυσσέας και αναλαμβάνει να το φέρει εις πέρας ο ιδεαλιστής Νεοπτόλεμος.

Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και η έξοδος από το νησί μοιάζει αδύνατη, εκτός και αν οι τρεις ήρωες μοιραστούν τα μυστικά και τις ιστορίες τους, και ρίξουν φως στις σκιές του παρελθόντος και του παρόντος.

Μια τραγωδία για τον ανθρώπινο πόνο και την εγκατάλειψη, τη σχέση ατομικής συνείδησης και πολιτικής, την προσωπική τιμή και το καθήκον.

Ο Σοφοκλής στον «Φιλοκτήτη» δραματοποιεί ένα επεισόδιο από τον Τρωικό Κύκλο, σύμφωνα με το οποίο ο Οδυσσέας και ο νεαρός Νεοπτόλεμος στέλνονται από τον Αχαϊκό στρατό στη Λήμνο για να φέρουν τον διάσημο τοξότη Φιλοκτήτη στην Τροία. Ο Φιλοκτήτης είχε εγκαταλειφθεί στο νησί πριν από 10 χρόνια εξαιτίας μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού. Τώρα όμως οι Αχαιοί μαθαίνουν πως σύμφωνα με μια προφητεία, εκείνος και το θεϊκό του τόξο είναι  απαραίτητοι για την άλωση της Τροίας. Ο Οδυσσέας έχει ένα σχέδιο, αλλά η επιτυχία του εξαρτάται μόνο από τον Νεοπτόλεμο. Πρόκειται για ένα τολμηρό σχέδιο, με σοβαρές πιθανότητες να αποτύχει. Ωστόσο, η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή, καθώς για τους τρεις άνδρες και τους ναύτες του Νεοπτόλεμου δεν υπάρχει διαφυγή από το έρημο νησί πριν η αποστολή – μια αποστολή που επιτάσσει η μοίρα- εκπληρωθεί.

Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή τους με το μυαλό και το πνεύμα.

_____________________________________________________________________________________
 


«Δώρο γενεθλίων»

Στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη ανεβαίνει η παράσταση με τίτλο Δώρο γενεθλίων, η επιτυχία του West End με την υπογραφή του Ρέυ Κούννεϋ, σε απόδοση και σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου με γνωστούς ηθοποιούς ανάμεσα τους η Μαριάννα Τουμασάτου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάριος Αθανασίου.

Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα;

Λοιπόν, ο Χένρυ Πέρκινς αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Τζην και τους καλύτερους φίλους του, Βικ και Μπέττυ. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς- Ντέιβιντ Νεγκρίν
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ»
Διανομή: Μαριάννα Τουμασάτου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάριος Αθανασίου, Μαριλένα Ράδου, Βίκτωρας Πέτσας, Περικλής Αλμπάνης, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Όμηρος Χιζμο


2021

 

 

“Ο κουμπαράς”

Μια συντροφιά Γάλλων αστών της επαρχίας –προκειμένου να ξοδέψει τα χρήματα που μάζεψε σ’ έναν κουμπαρά– πηγαίνει στο Παρίσι. Εκεί τους περίμενε μια σειρά από αναπάντεχες περιπέτειες: γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας κλοπής, πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας σ’ ένα από τα καλά εστιατόρια της πρωτεύουσας, οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα όπου και φυλακίζονται, δραπετεύουν, κρύβονται σε χαλάσματα, καταδιώκονται και διαρκώς προκαλούν νέες καταστροφές με την αφέλεια και την κουτοπονηριά τους. Δε θα παραλείψουν ενδιαμέσως να περάσουν από ένα γραφείο συνοικεσίων στο οποίο συμβαίνουν άλλα τόσα απρόοπτα περιστατικά. Μέχρι να έρθει το αίσιο τέλος, ν’ αποδειχθεί η αθωότητά τους και να βρουν τα χρήματα του εισιτηρίου της επιστροφής στην κωμόπολή τους, ο Εζέν Λαμπίς βρίσκει τον τρόπο να διακωμωδήσει με καυστικό τρόπο τις συνήθειες των
αστών της εποχής του.

Συγγραφή: Εζέν Λαμπίς

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Γαλάνη

Επικοινωνιακό υλικό-Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Διεύθυνση Παραγωγής:  Αλέξανδρος Μούντι

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)Μουράτ Αλί Κεχαγιά, Αλμάζα  Ελ Μασρί, Γιώργος Θωμάκος, Κώστας Κλάδης, Μαρία Κοσμάτου, Αντώνης Λουβιτάκης, Αντιγόνη Μακρή, Αλέξανδρος Μικέλης, Μάριος Σακκάς, Νίνα Σωτηροπούλου, Βαλεντίνη Ψεβεδούρου

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος


 

Άστρα να πάνε!

Σταντ-απ επιθεώρηση για τα 12 ζώδια!

Ποια είναι τα προσωπικοψυχολογικοσεξουαλικά κάθε ζωδίου; Μάθετέ τα μέσα από 12 παλαβούς ήρωες που καταπιάνονται με θέματα που αφορούν από την πρώτη τους φορά που έκαναν σεξ μέχρι τον Σάκη Ρουβά και την Δήμητρα Κατσαφάδου!

Γέλιο, τραγούδι, χορός και σεξουαλικές απαντήσεις ζωδίων που θα θέσει το κοινό!

Καλλιτεχνική επιμέλεια/σκηνοθεσία: Σταυριανός Κιναλόπουλος

Σκηνικά/κουστούμια: Κοραλία Μουαγιέν

Χορογραφίες: Τζούλια Κοντογιάννη, Ελένη Μαρμάρου, Ράνια Παυλίδου

Διεύθυνση παραγωγής: Αλέξανδρος Μούντι 

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
 Ειρήνη Αγαθαγγέλου, Νίκος Αγγελάκης, Ελεάννα Αγγέλου, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Ξένια Γουρούβα, Αλμάζα Ελ Μασρί, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Μαλίνα Κιναλοπούλου, Τζούλια Κοντογιάννη, Βασιλική Κουρμουλάκη, Παναγιώτης Λιόντος, Αντιγόνη Μακρή, Ελένη Μαρμάρου, Αλέξανδρος Κουκ, Δημήτρης Πνευματικός, Ελένη Σακκά, Αλεξάνδρα Στεργίου, Μάνος Σφυράκης, Δανάη Τούρλα

Κάποια κείμενα είναι προσαρμοσμένα από εργασίες  των αποφοίτων του Ιάσμου:
Χριστίνας Καλλία, Κέλλυς Καράκουλη, Χρύσας Κλούβα, Λίνας Κουστένη, Γιοβάνας Μοντέστου, Γιώργιου Παπασίνου 

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος


 

“Το Καινούριο Σπίτι” 

Σκηνοθεσία :  Παρασκευόπουλος Γιάννης

“Το Καινούριο Σπίτι”, του Κάρλο Γκολντόνι φιλοξενήθηκε στην ταράτσα του θερινού θεάτρου Λαμπέτη.

Ο Αντζολέτο, ένας νεαρός αστός υποβάλλεται σε έναν διαρκή αγώνα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συζύγου του Καικιλίας, μίας όμορφης αριστοκράτισσας με πολυτελείς συνήθειες. Τελευταία της απαίτηση : ένα καινούριο σπίτι επάνω στο κανάλι. Με τη μετακόμισή τους ξεκινάει  μία παρέλαση χαρακτήρων, οι οποίοι συγκρούονται, επαναστατούν, μηχανορραφούν και χαίρονται παρατηρώντας την καταστροφή των διπλανών τους. Υποκινούμενοι από το απόλυτο συμφέρον, το χρήμα και το φαίνεσθαι, οδηγούνται σε μία σειρά παρεξηγήσεων, και όλα αυτά μαζί συνθέτουν μία κωμωδία με βαθύ και επίκαιρο περιεχόμενο, που μας αφορά όλους. Ο Γκολντόνι, παρατηρεί του Βενετσιάνους σύγχρονούς του, οι οποίοι απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, παλεύουν να κρατηθούν από μία εικόνα πεπερασμένης δόξας και αίγλης, που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της. Ένα τέλος, το οποίοι οι ίδιοι αρνούνται να δουν και προτιμούν αντ’ αυτού να κυνηγάνε μία πλαστή εικόνα, να αντλούν από αυτό που ο άλλος δεν έχει να τους δώσει, να χαίρονται με το τίποτα του άλλου, για να νιώθουν οι ίδιοι σημαντικοί, να εξουσιάζονται από το χρήμα, από ένα καινούριο σπίτι στο κανάλι και τελικά να μένουν μόνοι και το σπίτι άδειο.

Συγγραφή :Γκολντόνι Κάρλο

Σκηνοθεσία : Παρασκευόπουλος Γιάννης

Κίνηση-Χορός : Βόικου Πολυτίμη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Βλάχου Δ., Γιαννάκυρης Σ., Θεμελή Ε., Καρλιώτη Χ., Ματζίρης Π., Μπαϊρακταρίδης Θ., Μπαλάρη Σ., Μυτακοπούλου Μ., Νικολαΐδου Σ., Ντοκατζή Φ., Πάπιστα Ο., Παρασκευοπούλου Μ., Πατσακίδη Σ., Ποντσουκτσή Γ., Ταγταλενίδου Σ., Ταχτσίδου Μ., Τόττα Ε., Χριστοδούλου Ν.

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος


2020

 

“ΔΙΑΛΕΞΕ”

Η παράσταση «Διάλεξε!» βασίζεται στην κλασική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Το καφενείο» που έχει παιχτεί και παλαιότερα στη χώρα μας. Με μια πρωτότυπη διαδικασία προβών, όπου οι ίδιοι οι ηθοποιοί μαζί με τον σκηνοθέτη διαμορφώνουν το κείμενο της δουλειάς, η δράση του έργου μεταφέρεται στο σήμερα – και πιο συγκεκριμένα σ’ ένα καλοκαιρινό πάρτι: δηλαδή, σ’ έναν τόπο συνάντησης τακτικών θαμώνων αλλά και περαστικών στο κέντρο μιας σύγχρονης πρωτεύουσας. Η ιδέα ενός μικρόκοσμου στον οποίο αναπτύσσονται διάφορες δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων που τσακώνονται, φλερτάρουν, τζογάρουν, τραγουδούν, χορεύουν και κουτσομπολεύουν.

Πρόκειται για μια ευφυή φαρσοκωμωδία που σκιαγραφεί τα καθημερινά προβλήματα, τους έρωτες και τους καβγάδες του μικρόκοσμου της νύχτας. Ο Γκολντόνι γράφει μια κωμωδία και διαμορφώνει ένα κείμενο με καταιγιστικούς ρυθμούς, άφθονο γέλιο και διαχρονική φρεσκάδα.

Μεταγραφή-σκηνοθεσία Αλέξανδρος Κοέν

Χορογραφίες Άννα Αθανασιάδη

Μουσική διδασκαλία: Αδάμ Τσαρούχης

Φωτισμοί: Αλεξανδρος Αλεξάνδρου

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Διάκουλα

Διεύθυνση παραγωγής: Αλέξανδρος Μούντι

Στο εξαιρετικά φιλόδοξο «Διάλεξε» πρωταγωνίστησαν οι φοιτητές του Ιάσμου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Έλενα Πιερίδου, Σπυρούλα Κάιζερ, Μάρα Τζίμα, Τίφανη Δανιήλ, Δημήτρης Γούλιος, Αλέξανδρος Κουκ

και η Νεκταρία Γιαννουδάκη

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος


 

“Σεξ Λεξικόν”

“Σεξ Λεξικόν, η επιστήμη του έρωτα” του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος

Το θερινό θέατρο Λαμπέτη παρουσιάσε την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την υπέροχη και γλυκιά κωμωδία του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου
Έρωτας. Τι είναι ο έρωτας; Αν δεν περάσεις από σαράντα κύματα, δεν θα τον ανακαλύψεις. Έτσι και ο Τάκης (Γιώργος Αμούτζας) και η Κάτια (Ήρα Παπακωνσταντίνου), δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι στην εποχή του 1978, μία εποχή προσδοκιών, διεκδικήσεων και μετασχηματισμών, κάνουν τη βουτιά τους στην υπέροχη τρικυμία του έρωτα.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, που οργανώνουν καιρό, με προορισμό την πρώτη τους φορά, οι δύο ήρωες θα αναμετρηθούν και θα αναμετρήσουν τα “εγώ” τους. Ο πανικός της άγνοιας θα τους οδηγήσει σε ένα ηθικοπλαστικό λυσάρι, παλαιών αρχών, στο “Σεξ Λεξικόν”. Αυτό το “αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, παλαιομοδίτικο λεξικό” τους βάζει σε μεγάλους μπελάδες.

Εκείνο που σχεδίαζαν τόσον καιρό, τελικά τους φέρνει αντιμέτωπους με πολλά ευτράπελα και καλούνται να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε μία ώρα. Η ιστορία των δύο παιδιών, θυμίζει με απόλυτη τρυφερότητα και χιούμορ, εκείνη την πρώτη φόρα, η οποία διέπεται από τα ίδια, διαχρονικά συναισθήματα είτε στην εποχή της μεταπολίτευσης είτε στη σύγχρονη εποχή αλλά και σε κάθε εποχή.

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος

Παίζουν: Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Δαλκυριάδης

Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Σβήγκος

Φωτογραφίες: Μάνος Ξηρουχάκης

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος


 

“Πως να καταστρέψετε την ζωή σας”

Ο Γιώργος είναι ένας σημερινός άντρας που επιτέλους βρίσκει τη γυναίκα των ονείρων του. Μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να είναι μαζί της τη στιγμή όμως που πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα από μια λάθος στροφή του μυαλού, τα τινάζει όλα στον αέρα.

Η σκηνοθέτις Βασιλική Ανδρίτσου επιλέγει την εναλλαγή χιούμορ και συγκίνησης με την βοήθεια μιας κινηματογραφικής ταχύτητας που ελκύει τον θεατή. 

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση έχουν οι μουσικές επιλογές που έχουν στοιχεία από τον κινηματογράφο. 

Άλλωστε η αγαπημένη φράση του ήρωα είναι: “Άν η ζωή σου ήταν ταινία, ποια θα ήθελες να είναι;”

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου

Ερμηνεία: Γιώργος Ηλιόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πολυχρόνη

Γραφιστικά: Θοδωρής Σαράφης

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος

 


2019

 

“Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”

Μια υπερπαραγωγή με την σφραγίδα του ΙΑΣΜΟΥ

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας σκηνοθέτησε στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη τη «Μικρή μας Πόλη» με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, με μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, τη θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, τη σύμπραξη ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με τη συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της ανωτέρας δραματικής σχολής ΙΑΣΜΟΣ δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και ανέδειξε την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του, τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του, στην δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου. Πρωταγωνίστησαν οι Αλεξάνδρα Ταβουλάρη και Γιώργος Αμούτζας.

Είμαστε περήφανοι για όλη την προσπάθεια, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι, αυτό είναι τη συμμετοχή των «δικών μας παιδιών», καθώς στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές και απόφοιτοι της σχολής μας Τζένη Κάρνου, Σπύρος Κατσιανός, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Διονύσης Λάνης, Φώτης Μαντζοράκης, Ήρα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Πασιά, Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Τζελέπη.

Η «Μικρή μας πόλη» ανεβαίνει σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Νίκου Χαρλαύτη. Παίζουν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Φαίη Κοκκινοπούλου, Δημήτρης Δεγαίτης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιώργος Γιαννούτσος, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιώργος Αμούτζας, Ροζαμαλια Κυρίου.

«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται. Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουαϊλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Μετάφραση Μίνως Βολανάκης

Σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας

Μουσική Ευανθία Ρεμπούτσικα

Σκηνογραφία Μανώλης Παντελιδάκης

Κοστούμια Νίκος Χαρλαύτης

Σχεδιασμός φωτισμού Χρήστος Τζιόκας

Επεξεργασία εικόνας/βίντεο Στάθης Αθανασίου

Κίνηση/Βοηθός σκηνοθέτη Σοφία Μιχαήλ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Φαίη Κοκκινοπούλου , Ιφιγένεια Αστεριάδη, Δημήτρης Δεγαίτης, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιώργος Γιαννούτσος, Ροζαμαλία Κυρίου, Γιώργος Αμούτζας

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ Ο Χρήστος Φερεντίνος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Τζένη Κάρνου, Σπύρος Κατσιάνος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Διονύσης Λάνης, Φώτης Μαντζοράκης, Ήρα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Πασιά, Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Τζελέπη

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος

 


 

“Το ελεύθερο ζευγάρι”

Η Ιταλίδα Αντωνία και ο Κρητικός σύζυγος της, μετά από 5 χρόνια επιτυχίας για πρώτη φορά και καλοκαίρι προσέφεραν άφθονο γέλιο στους θεατές, ξετυλίγοντας την ιστορία τους.

Καυγάδες, πάθη, μίση, έρωτες, απιστίες και εξομολογήσεις μοιράστηκαν με το κοινό του θερινού θεάτρου Λαμπέτη.

Σε μια ‘’ φρεσκαρισμένη ‘’ παράσταση ο Γιώργης Κοντοπόδης και η Μαρσώ Φίλη ανακατεύθηκαν με τους θεατές, στο σαλόνι του ιδιαίτερου σπιτιού τους, και τους κάλεσαν να παρακολουθήσουν, να γελάσουν αλλά και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις, σε μια ξέφρενη διαδραστική παράσταση

Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Κείμενο: Γιώργης Κοντοπόδης

Πρωταγωνιστούν : Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσώ Φίλη

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος


2018

 

“Πανικός στο Υπουργείο”

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική, πανέξυπνη γυναίκα, λέει η παροιμία. Ακόμα κι αν ο άντρας αυτός είναι ο Άκης (Μάριος Αθανασίου), ο νέος Υπουργός Παιδείας. Eλαφρώς αιθεροβάμων, σαν να είναι υπουργός από σπόντα, δεν κάνει βήμα χωρίς την πιστή συνεργάτιδά του και διευθύντρια του υπουργείου, Νίκη (Μαριάννα Τουμασάτου). Η ζωή της Νίκης περιστρέφεται γύρω από τον ονειροπαρμένο υπουργό, την νεαρή, κακομαθημένη εικοσάχρονη κόρη της Σάρα (Στέλλα Κοσμοπούλου) που θέλει να κάνει την επανάστασή της και τον πατέρα της Κώστα (Κώστας Βουτσάς), ο οποίος στα σίγουρα δε βοηθά τα πράγματα με τη νεανική του τρέλα που τη διατηρεί στο έπακρο. Εκεί που η Νίκη νομίζει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης και νιώθει δυνατή να αντιμετωπίσει μέχρι και τη δύστροπη πρώην σύζυγο του υπουργού (Άννα Μενενάκου), έρχεται στη ζωή της σαν σίφουνας ο όμορφος κλητήρας Γιαννάκης (Ορφέας Παπαδόπουλος) και τα αλλάζει όλα. Από εκεί και πέρα, ως δια μαγείας, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, έρχονται τα πάνω κάτω και μεγάλες, ξεκαρδιστικές εκπλήξεις περιμένουν τόσο τους ήρωες του έργου, όσο και το κοινό!

Μετάφραση: Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια  Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Χατζηανδρέου

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα