ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Περιεχόμενα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.

Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια κάθε χρονιάς. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

Ο ΙΑΣΜΟΣ έχει δικές του θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές – στοχεύοντας κύρια στην άμεση απορρόφηση σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής. Με τη διαδικασία αυτή δίνεται η ευκαιρία στους νέους ηθοποιούς μας να εξοικειωθούν με την υποκριτική τέχνη και ν’ αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία. 

Συνεργαζόμαστε με όλους τους casting director στην Ελλάδα και οι καθηγητές μας είναι ενεργοί στον χώρο και ουκ ολίγες φορές προτείνουν τους σπουδαστές του ΙΑΣΜΟΥ για τις δουλειές του.

Φέτος ο ΙΑΣΜΟΣ περιοδεύει ανά την Ελλάδα (και θα καταλήξει στο Αρχαίο
Θέατρο Επιδαύρου) με τη φιλόδοξη παραγωγή ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή
σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα με τους Γιάννη Στάνκογλου, Μαριλίτα
Λαμπροπούλου, Γιάννη Νταλιάνη, Χρήστο Μαλάκη, Γιώργο Αμούτζα κ.ά.).

Το καλοκαίρι του 2022 παρουσίασε σε πανελλήνια περιοδεία με διθυραμβικές κριτικές και αθρόα προσέλευση κοινού την τραγωδία του Σοφοκλή ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ σε σκηνοθεσία της καθηγήτριάς μας Μαρλένε Καμίνσκι, και πρωταγωνιστές καθηγητές (Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα) και αποφοίτους της Σχολής μας (Γιώργο Αμούτζα, Βαγγέλη Κρανιώτη, Παντελή Αρουσαλίδη, Βαγγέλη Μάγειρο).

Το ίδιο καλοκαίρι παρουσίασε στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη (που έχει στη διάθεση της η Σχολή μας) την κωμωδία του Ρέυ Κούννεϋ ΔΩΡΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Μαριάννα Τουμασάτου, Γεράσιμο Γεννατά, Μάριο Αθανασίου κ.ά.

Προηγήθηκαν στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη:

Καλοκαίρι 2021: Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ του Εζέν Λαμπίς, σκην. Αλέξανδρος Κοέν, χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ (όλοι καθηγητές της Σχολής), βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Γαλάνη. Διανομή (οι απόφοιτοί μας): Μουράτ Αλί Κεχαγιά, Αλμάζα  Ελ Μασρί, Γιώργος Θωμάκος, Κώστας Κλάδης, Μαρία Κοσμάτου, Αντώνης Λουβιτάκης, Αντιγόνη Μακρή, Αλέξανδρος Μικέλης, Μάριος Σακκάς, Νίνα Σωτηροπούλου, Βαλεντίνη Ψεβεδούρου.

Την ίδια χρονιά: ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ του Κάρλο Γκολντόνι, διδασκαλία: Γιάννης Παρασκευόπουλος (καθηγητής της Σχολής). Διανομή (απόφοιτοί μας): Δ. Βλάχου, Σ. Γιαννάκυρης, Ε. Θεμελή, Χ. Καρλιώτη, Π. Ματζίρης, Θ. Μπαϊρακταρίδης, Σ. Μπαλάρη, Μ. Μυτακοπούλου, Σ. Νικολαΐδου, Φ. Ντοκατζή, Ο. Πάπιστα, Μ. Παρασκευοπούλου, Σ. Πατσακίδη, Γ. Ποντσουκτσή, Σ. Ταγταλενίδου, Μ. Ταχτσίδου, Ε. Τόττα, Ν. Χριστοδούλου.

Την ίδια χρονιά: ΑΣΤΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ (stand-up επιθεώρηση), σκηνοθεσία: Σταυριανός Κιναλόπουλος, διανομή: (απόφοιτοί μας) Ειρήνη Αγαθαγγέλου, Νίκος Αγγελάκης, Ελεάννα Αγγέλου, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Ξένια Γουρούβα, Αλμάζα Ελ Μασρί, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Μαλίνα Κιναλοπούλου, Τζούλια Κοντογιάννη, Βασιλική Κουρμουλάκη, Παναγιώτης Λιόντος, Αντιγόνη Μακρή, Ελένη Μαρμάρου, Αλέξανδρος Κουκ, Δημήτρης Πνευματικός, Ελένη Σακκά, Αλεξάνδρα Στεργίου, Μάνος Σφυράκης, Δανάη Τούρλα.

Καλοκαίρι 2020: ΔΙΑΛΕΞΕ! βασισμένο στο θεατρικό έργο ΚΑΦΕΝΕΙΟ του Κάρλο Γκολντόνι, σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν, χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη, σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης (καθηγητές της Σχολής). Διανομή: (απόφοιτοί μας) Βαγγέλης Κακουριώτης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Σπυρούλα Κάιζερ, Μάρα Τζίμα, Έλενα Πιερίδου, Τίφανη Δανιήλ, Δημήτρης Γούλιος, Αλέξανδρος Κουκ.

Την ίδια χρονιά: ΣΕΞ-ΛΕΞΙΚΟΝ του Σπύρου Μιχαλόπουλου, σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος. Πρωταγωνιστούν: (απόφοιτοί μας) Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου.

Καλοκαίρι 2019: Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ του Θόρντον Γουάιλντερ, σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας, Διανομή: (απόφοιτοί μας) Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Τσελέπη, Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Πασιά, Διονύσης Λάνης, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης αλλά και μετά το πτυχίο η σχολή ενημερώνει τους σπουδαστές και αποφοίτους μας για τις τρέχουσες ακροάσεις εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την εγκυρότητα των επαγγελματικών τους προοπτικών.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν εκτός από το χώρο του θεάτρου και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, και συχνά επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον Ίασμο να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της Σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν.

πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος

MASK
Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός
MICROPHONE
Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου
Μουσική-ΦΩΝΗΤΙΚΗ
CURTAIN
Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα όπως

και άλλα που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Τα τελευταία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το Παρίσι του Μολιέρου κ.ο.κ.

Στην τελευταία μας εκδρομή ο ΙΑΣΜΟΣ βρέθηκε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει παραστάσεις, να γνωρίσει σκηνοθέτες και ηθοποιούς που ζουν και εργάζονται εκεί, να επισκεφθεί ιστορικούς χώρους συναφείς με το θέατρο… και βέβαια, να περπατήσει στους γοητευτικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Ευρώπης, να ζήσει για λίγο στους ρυθμούς της και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στους σπουδαστές μας.

Ο διοργανωτής της εκπαιδευτικής μας εκδρομής στο Λονδίνο είναι πάντα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΙΑΣΜΟΥ, Αλέξανδρος Κοέν, απόφοιτός μας, ταλαντούχος σκηνοθέτης και προικισμένος δάσκαλος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (RADA)

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βασιλική Θεατρική Ακαδημία. Η RADA, η ιστορική σχολή που ιδρύθηκε το 1904, αναμόρφωσε πανευρωπαϊκά την αντίληψή μας για την υποκριτική τέχνη, θεωρείται ως μια από τις πιο φημισμένες Δραματικές Ακαδημίες, και τροφοδοτεί το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με διεθνούς φήμης σπουδαίους καλλιτέχνες. Η εμπειρία των σπουδαστών του ΙΑΣΜΟΥ στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο (RADA) υπήρξε μοναδική. Οι εξειδικευμένοι καθηγητές της μας μίλησαν για την ιστορία της Ακαδημίας – από το ξεκίνημά της στη σοφίτα του Θεάτρου His Majesty’s έως τη σημερινή λαμπερή παρουσία της στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της οδού Γκόουερ.

Τυχεροί οι σπουδαστές μας που βρέθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας κι έζησαν από κοντά τον παλμό της κορυφαίας (σε παγκόσμιο επίπεδο) σχολής επαγγελματικής κατάρτισης ηθοποιών, που ιδρύθηκε το 1904 και εξελίχθηκε σε επίκεντρο της θεατρικής εκπαίδευσης τροφοδοτώντας με καλλιτέχνες τη βαριά «βιομηχανία» του θεάματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ

Εκτός από την επίσκεψη στη Βασιλική Θεατρική Ακαδημία, ο ΙΑΣΜΟΣ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξακουστού Θεάτρου Σφαίρα (Globe Theatre) του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το Θέατρο Σφαίρα είναι μια πιστή ανακατασκευή του υπαίθριου θεάτρου που πρωτοχτίστηκε το 1599. Εκεί εργάστηκε ο Σαίξπηρ και έγραψε πολλά από τα μεγαλύτερα έργα του. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται εκεί παραγωγές έργων του Σαίξπηρ και των σύγχρονών του. Κοντά τετρακόσιες χιλιάδες θεατές απολαμβάνουν την εμπειρία των παραστάσεων στο ξύλινο θέατρο. Καθισμένοι σε μια από τις εξέδρες του ή όρθιοι στο μέσον του θεάτρου – όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από τετρακόσια χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως κι άλλα αντίγραφα του θεάτρου βρίσκονται σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

«…αν είναι η μουσική του έρωτα η τροφή,
συνέχεια να παίζετε…»

Επισκεφτήκαμε (εκτός όλων των άλλων) το Εθνικό Θέατρο, όπου στη Σκηνή Ολιβιέ θα παίζεται το αριστούργημα του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη νύχτα».

Μια κωμωδία παρεξηγήσεων με έντονο το στοιχείο της τραγικότητας. Ο Σαίξπηρ έγραψε αναμφισβήτητα ακόμη έναν ύμνο για τον Έρωτα. Μέσα από τη μεταμφίεση της αρχοντοπούλας Βιόλας ως Σεζάριο και την εκπληκτική της ομοιότητα με τον αδερφό της ονόματι Σεμπάστιαν, ο ποιητής δημιουργεί μια κατάσταση παρανοήσεων και υπογραμμίζει το υποβόσκον χάσμα ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι.

Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»

Εκτός από τη ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ στο Εθνικό Θέατρο παρακολουθήσαμε ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ στην ιστορία του Γουέστ Εντ.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές θεατρικές επιτυχίες στο Λονδίνο αλλά και παγκοσμίως. Το φημισμένο μιούζικαλ πρωτοπαίχτηκε στο Her Majesty’s Theatre στο Λονδίνο το 1986. Το πιο θεαματικό σκηνικό που χρησιμοποιήθηκε και που χρησιμοποιείται ακόμα στο ανέβασμα του μιούζικαλ στο Her Majesty’s Theatre είναι η αναπαράσταση του πολυελαίου της Όπερας του Παρισιού, που ζυγίζει έναν τόνο, έχει πλάτος τρία μέτρα και έξι χιλιάδες χάντρες. Η σκηνή της πτώσης του πολυελαίου βασίζεται σε αληθινό περιστατικό που συνέβη στην Όπερα του Παρισιού το 1896 όταν ένα αντίβαρο οκτακοσίων κιλών έπεσε κατά λάθος καταπλακώνοντας μια γυναίκα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιόλογα του κόσμου, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από δύο χιλιάδες έργα τέχνης. Ιδρύθηκε το 1824 και αρχικά φιλοξένησε μία συλλογή 38 πινάκων που αγοράστηκε από τον τραπεζίτη Τζων Τζούλιους Ανγκερστάιν. Η συλλογή εκτέθηκε αρχικά στο σπίτι του τραπεζίτη, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για τη στέγασή της. Τελικά το 1831 αποφασίστηκε η κατασκευή κτιρίου στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη. Αν και αρχικά το κτίριο καταλάμβανε πολύ μικρότερη έκταση, με διάφορες προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν, πλέον οι αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου καταλαμβάνουν συνολικά 46.396 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται 18 αίθουσες, όπου εκτίθενται έργα χρονολογούμενα από το δέκατο τρίτο έως και τον εικοστό αιώνα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από μεγάλους ζωγράφους του δυτικού πολιτισμού, πολλών διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Οι μέρες στο Λονδίνο για τους σπουδαστές του ΙΑΣΜΟΥ κύλησαν το ίδιο συναρπαστικά με τις νύχτες. Γι’ αυτό οι περίπατοι στο Σόχο, στο Κόβεντ Γκάρντεν και στο Πικαντίλλυ είχαν την τιμητική τους. Οι πολυσύχναστες αυτές περιοχές είναι γεμάτες καταστήματα, εστιατόρια, παμπ και μπαρ κάθε γούστου. Σε κάθε μέρος και γωνιά η νυχτερινή ζωή συνεχίζει να ακούγεται δυνατά όσο ποτέ πριν.

Η επόμενη εκδρομή σχεδιάζεται ήδη για το Μάρτιο 2023.

ενισχυτική διδασκαλία - σεμινάρια

Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας – σεμινάρια με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου όπως οι

ΕΓΓΡΑΦΗ

Επιθυμείς να σπουδάσεις στην Ανωτέρα Δραματικη Σχολή Ίασμος;

Βρες περισσότερες πληροφορίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο link: https://shorturl.at/vwEW8 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Κόστος Εγγραφής : 350 €

Στους συνεπείς μαθητές δίνεται bonus επιβράβευσης -50 euro από τα μηνιαία δίδακτρα.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα