ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Περιεχόμενα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 42 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλού επιπέδου που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης. Στα τρία χρόνια της φοίτησης ο σπουδαστής απολαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή τόσο των μαθημάτων όσο και των καθηγητών μας.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός – Performing Arts, Ορθοφωνία – Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική – Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση – Χορός – Σωματικό Θέατρο – Υποκριτική στην Κάμερα.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα θεωρητικά μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Λογοτεχνία, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

 

 

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

Ο ΙΑΣΜΟΣ έχει δικές του θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές – στοχεύοντας κύρια στην άμεση απορρόφηση σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής. Με τη διαδικασία αυτή δίνεται η ευκαιρία στους νέους ηθοποιούς μας να εξοικειωθούν με την υποκριτική τέχνη και ν’ αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία. 

Επιπλέον, υπάρχει διαρκής συνεργασία με τα μεγαλύτερα γραφεία casting directors προκειμένου να συμμετέχουν οι σπουδαστές μας σε ακροάσεις τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης αλλά και μετά το πτυχίο η σχολή ενημερώνει τους σπουδαστές και αποφοίτους μας για τις τρέχουσες ακροάσεις εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την εγκυρότητα των επαγγελματικών τους προοπτικών.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν εκτός από το χώρο του θεάτρου και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, και συχνά επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον Ίασμο να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της Σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ

2023, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού
ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ του Σοφοκλή
σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Διανομή: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας (απόφοιτος της σχολής),  Πανάγος Ιωακείμ, Μάρκος Γέττος, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης,  μουσικός επί σκηνής Φώτης Σιώτας.

2022, πανελλήνια περιοδεία
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ του Σοφοκλής
σκηνοθεσία: Μαρλένε Καμίνσκι
Διανομή: Τάσος Νούσιας, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιώργος Αμούτζας (απόφοιτος της σχολής) , Βαγγέλης Κρανιώτης (απόφοιτος της σχολής), Βαγγέλης Μάγειρος (απόφοιτος της σχολής), Τάσος Θεοφιλάτος, Παντελής Αρουσαλίδης (απόφοιτος της σχολής), Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Μάρκος Γέττος .

2022, Θερινό Θέατρο Λαμπέτη
ΔΩΡΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ του Ρέυ Κούννεϋ
σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Διανομή:
Μαριάννα Τουμασάτου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μάριος Αθανασίου, Μαριλένα Ράδου, Βίκτωρας Πέτσας, Περικλής Αλμπάνης, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (απόφοιτος της σχολής) , Όμηρος Χιζμο (τελειόφοιτος της σχολής).

2021, Θερινό Θέατρο Λαμπέτη
Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ του Εζέν Λαμπίς
σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Διανομή (οι απόφοιτοί μας): Μουράτ Αλί Κεχαγιά, Αλμάζα  Ελ Μασρί, Γιώργος Θωμάκος, Κώστας Κλάδης, Μαρία Κοσμάτου, Αντώνης Λουβιτάκης, Αντιγόνη Μακρή, Αλέξανδρος Μικέλης, Μάριος Σακκάς, Νίνα Σωτηροπούλου, Βαλεντίνη Ψεβεδούρου.

2021, Θερινό Θέατρο Λαμπέτη
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ του Κάρλο Γκολντόνι
διδασκαλία: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Διανομή (απόφοιτοί μας): Δ. Βλάχου, Σ. Γιαννάκυρης, Ε. Θεμελή, Χ. Καρλιώτη, Π. Ματζίρης, Θ. Μπαϊρακταρίδης, Σ. Μπαλάρη, Μ. Μυτακοπούλου, Σ. Νικολαΐδου, Φ. Ντοκατζή, Ο. Πάπιστα, Μ. Παρασκευοπούλου, Σ. Πατσακίδη, Γ. Ποντσουκτσή, Σ. Ταγταλενίδου, Μ. Ταχτσίδου, Ε. Τόττα, Ν. Χριστοδούλου.

2020, Θερινό Θέατρο Λαμπέτη
ΔΙΑΛΕΞΕ! βασισμένο στο έργο ΚΑΦΕΝΕΙΟ του Κάρλο Γκολντόνι
σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Διανομή (απόφοιτοί μας): Βαγγέλης Κακουριώτης, Σπυρούλα Κάιζερ, Μάρα Τζίμα, Έλενα Πιερίδου, Τίφανη Δανιήλ, Δημήτρης Γούλιος, Αλέξανδρος Κουκ. Μαζί τους η Νεκταρία Γιαννουδάκη.

2020, Θέατρο Αθήναιον (Θεσσαλονίκη), Θερινό Θέατρο Λαμπέτη (Αθήνα)
ΣΕΞ-ΛΕΞΙΚΟΝ του Σπύρου Μιχαλόπουλου
σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος
Διανομή (απόφοιτοί μας): Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου.

2019, Θερινό Θέατρο Λαμπέτη
Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ του Θόρντον Γουάιλντερ
σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Διανομή: Χρήστος Φερεντίνος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιώργος Γιαννούτσος, Ροζαμαλία Κυρίου, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιώργος Αμούτζας (απόφοιτος της σχολής) , Δημήτρης Δεγαΐτης, Τζένη Κάρνου (φοιτήτρια της σχολής), Σπύρος Κατσιάνος (απόφοιτος της σχολής),
Νίκος Κωνσταντόπουλος (φοιτητής της σχολής), Διονύσης Λάνης (απόφοιτος της σχολής), Φώτης Μαντζοράκης (φοιτητής της σχολής), Ήρα Παπακωνσταντίνου (απόφοιτη της σχολής), Αναστασία Πασιά (φοιτήτρια της σχολής), Δανάη Σταματοπούλου (απόφοιτη της σχολής), Αναστασία Τζελέπη (απόφοιτη της σχολής).

 

πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος

MASK
Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός
MICROPHONE
Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου
Μουσική-ΦΩΝΗΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ
CURTAIN
Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα όπως

και άλλα που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν.

Εκπαιδευτικές εκδρομές

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Στα πλαίσια του σεμιναρίου “Μορφές Σύγχρονης Τέχνης και Θεατρική Πράξη”, το Γ ‘ έτος της Σχολής μας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8/2, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Οι σπουδαστές περιηγήθηκαν  στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου αλλά και στην περιοδική έκθεση “Αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο”.
Είδαν έργα τέχνης όπως εγκαταστάσεις, performances, video art, φωτογραφία, κείμενα και ενημερώθηκαν  πως η σύγχρονη τέχνη επηρέασε την θεατρική δημιουργία και πράξη!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Την Παρασκευή 2/2, με επόπτες καθηγητές τον κ. Γιάννη Μετζικώφ και την κ. Ειρήνη Μουντράκη, πραγματοποιήσαμε  επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο.

Στην σημαντική αυτή επίσκεψη, ο κ.Μετζικώφ  μίλησε για την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς του, μέχρι σήμερα ως ο μέγιστος θεατρικός οργανισμός κοινής ωφέλειας της Ελλάδος.

Ακολούθησε λεπτομερείς ανάλυση των εσωτερικών χώρων του θεάτρου, σαν φυσικός χώρος δράσης του ηθοποιού και ανάδειξη των πολύτιμων παγκόσμιων θεατρικών λογοτεχνικών κειμένων.

Μαζί τους υπήρξε τεχνικός του θεάτρου, ο οποίος έβαλε τους μηχανισμούς σε λειτουργεία και βοήθησε να κατανοήσουμε πως λειτουργεί το κάθε μέρος του θεάτρου κατά την διάρκεια μιας παράστασης.

Οι φοιτητές μας ενημερώθηκαν για την ορολογία των μηχανισμών όλων των θεάτρων, που ονομάζουμε ιταλικές σκηνές και στην συνέχεια κατά τμήματα επισκέφθηκαν το βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου, όπου φυλάσσονται χιλιάδες κουστούμια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών, που είναι πλέον καταχωρημένα σαν άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (RADA) ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βασιλική Θεατρική Ακαδημία. Η RADA, η ιστορική σχολή που ιδρύθηκε το 1904, αναμόρφωσε πανευρωπαϊκά την αντίληψή μας για την υποκριτική τέχνη, θεωρείται ως μια από τις πιο φημισμένες Δραματικές Ακαδημίες, και τροφοδοτεί το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με διεθνούς φήμης σπουδαίους καλλιτέχνες. Η εμπειρία των σπουδαστών του ΙΑΣΜΟΥ στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο (RADA) υπήρξε μοναδική. Οι εξειδικευμένοι καθηγητές της μας μίλησαν για την ιστορία της Ακαδημίας – από το ξεκίνημά της στη σοφίτα του Θεάτρου His Majesty’s έως τη σημερινή λαμπερή παρουσία της στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της οδού Γκόουερ.

Τυχεροί οι σπουδαστές μας που βρέθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας κι έζησαν από κοντά τον παλμό της κορυφαίας (σε παγκόσμιο επίπεδο) σχολής επαγγελματικής κατάρτισης ηθοποιών, που ιδρύθηκε το 1904 και εξελίχθηκε σε επίκεντρο της θεατρικής εκπαίδευσης τροφοδοτώντας με καλλιτέχνες τη βαριά «βιομηχανία» του
θεάματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ

Εκτός από την επίσκεψη στη Βασιλική Θεατρική Ακαδημία, ο ΙΑΣΜΟΣ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξακουστού Θεάτρου Σφαίρα (Globe Theatre) του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το Θέατρο Σφαίρα είναι μια πιστή ανακατασκευή του υπαίθριου θεάτρου που πρωτοχτίστηκε το 1599. Εκεί εργάστηκε ο Σαίξπηρ και έγραψε πολλά από τα μεγαλύτερα έργα του. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται εκεί παραγωγές έργων του Σαίξπηρ και των σύγχρονών του. Κοντά τετρακόσιες χιλιάδες θεατές απολαμβάνουν την εμπειρία των παραστάσεων στο ξύλινο θέατρο. Καθισμένοι σε μια από τις εξέδρες του ή όρθιοι στο μέσον του θεάτρου – όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από τετρακόσια χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως κι άλλα αντίγραφα του θεάτρου βρίσκονται σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ
ΛΟΝΔΙΝΟΥ

«…αν είναι η
μουσική του έρωτα η τροφή,
συνέχεια να παίζετε…»

Επισκεφτήκαμε (εκτός όλων των άλλων) το Εθνικό Θέατρο, όπου στη Σκηνή
Ολιβιέ θα παίζεται το αριστούργημα του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη νύχτα».

Μια κωμωδία παρεξηγήσεων με έντονο το στοιχείο της τραγικότητας. Ο Σαίξπηρ
έγραψε αναμφισβήτητα ακόμη έναν ύμνο για τον Έρωτα. Μέσα από τη μεταμφίεση της αρχοντοπούλας Βιόλας ως Σεζάριο και την εκπληκτική της ομοιότητα με τον αδερφό της ονόματι Σεμπάστιαν, ο ποιητής δημιουργεί μια κατάσταση παρανοήσεων και υπογραμμίζει το υποβόσκον χάσμα ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

Οι σπουδαστές του ΙΑΣΜΟΥ είχαν την ευκαρία να παρακολουθήσουν το βραβευμένο μιούζικαλ της Disney Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ, που διηγείται τη συγκινητική ιστορία του Σίμπα- από βρέφος ώσπου γίνεται βασιλιάς. Ένα μαγευτικό υπερθέαμα, ένα ταξίδι αγάπης γεμάτο χιούμορ και εξυπνάδα, που μας μετέφερε στην Αφρική.

Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»

Εκτός από τη ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ στο Εθνικό Θέατρο παρακολουθήσαμε ένα από τα
μακροβιότερα μιούζικαλ στην ιστορία του Γουέστ Εντ.

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές
θεατρικές επιτυχίες στο Λονδίνο αλλά και παγκοσμίως. Το φημισμένο μιούζικαλ
πρωτοπαίχτηκε στο Her Majesty’s Theatre στο Λονδίνο το 1986. Το πιο θεαματικό
σκηνικό που χρησιμοποιήθηκε και που χρησιμοποιείται ακόμα στο ανέβασμα του
μιούζικαλ στο Her Majesty’s Theatre είναι η αναπαράσταση του πολυελαίου της
Όπερας του Παρισιού, που ζυγίζει έναν τόνο, έχει πλάτος τρία μέτρα και έξι
χιλιάδες χάντρες. Η σκηνή της πτώσης του πολυελαίου βασίζεται σε αληθινό
περιστατικό που συνέβη στην Όπερα του Παρισιού το 1896 όταν ένα αντίβαρο
οκτακοσίων κιλών έπεσε κατά λάθος καταπλακώνοντας μια γυναίκα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη
Μεγάλη Βρετανία και ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιόλογα του κόσμου, καθώς
φιλοξενεί περισσότερα από δύο χιλιάδες έργα τέχνης. Ιδρύθηκε το 1824 και αρχικά
φιλοξένησε μία συλλογή 38 πινάκων που αγοράστηκε από τον τραπεζίτη Τζων
Τζούλιους Ανγκερστάιν. Η συλλογή εκτέθηκε αρχικά στο σπίτι του τραπεζίτη, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για τη στέγασή της. Τελικά το 1831 αποφασίστηκε η κατασκευή κτιρίου στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη. Αν και αρχικά το κτίριο καταλάμβανε πολύ μικρότερη έκταση, με διάφορες προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν, πλέον οι αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου καταλαμβάνουν συνολικά 46.396 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται 18 αίθουσες, όπου εκτίθενται έργα χρονολογούμενα από το δέκατο τρίτο έως και τον εικοστό αιώνα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από μεγάλους ζωγράφους του δυτικού πολιτισμού, πολλών διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Οι μέρες στο Λονδίνο για τους σπουδαστές του ΙΑΣΜΟΥ κύλησαν το ίδιο
συναρπαστικά με τις νύχτες. Γι’ αυτό οι περίπατοι στο Σόχο, στο Κόβεντ Γκάρντεν
και στο Πικαντίλλυ είχαν την τιμητική τους. Οι πολυσύχναστες αυτές περιοχές
είναι γεμάτες καταστήματα, εστιατόρια, παμπ και μπαρ κάθε γούστου. Σε κάθε
μέρος και γωνιά η νυχτερινή ζωή συνεχίζει να ακούγεται δυνατά όσο ποτέ πριν.

Η επόμενη εκδρομή σχεδιάζεται για τον Μάρτιο του 2025

ενισχυτική διδασκαλία - σεμινάρια

Αξίζει να σημειωθεί πως oι σπουδαστές της σχολής μας κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας – σεμινάρια με εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου όπως οι

ΕΓΓΡΑΦΗ

Επιθυμείς να σπουδάσεις στην Ανωτέρα Δραματικη Σχολή Ίασμος;

Βρες περισσότερες πληροφορίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο link: https://shorturl.at/vwEW8 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Κόστος Εγγραφής : 350 €

Στους συνεπείς μαθητές δίνεται bonus επιβράβευσης -50 euro από τα μηνιαία δίδακτρα.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα