ΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ & ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ!

Με

0 +

χρόνια εμπειρία

Πριν από 40 χρόνια ο μεγάλος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος διαπιστώνοντας την έλλειψη επαρκούς θεατρικής παιδείας στον τόπο μας αποφάσισε μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Σταύρο Δελλή, να ιδρύσουν στο υπόγειο της οδού Μπούσγου, στο Πεδίον του Άρεως, το πρώτο «Θεατρικό Εργαστήρι» με την επωνυμία «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Ένας χώρος εκπαίδευσης στην δραματική τέχνη, σύμφωνα με πρότυπα ξένων εργαστηρίων και σκοπό την επιμόρφωση επαγγελματιών αλλά και νέων ηθοποιών. Αφιερώνεται ολόψυχα στη θεατρική παιδεία με καινοτόμες ιδέες και κινείται στο κλίμα της αλήθειας, της αμεσότητας και της ευαισθησίας. Θέτει ως μοναδικό στόχο του να βοηθήσει τα παιδιά ν’ αναπτυχθούν και ν’ ανθίσουν, άλλωστε «εκείνα έχουν τη γενετήσια επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν πιο ζωντανό».

ιασμοσ

τμηματα

ιασμοσ

Σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »
βασιλης

Διαμαντόπουλος

λίγα λογια

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε το 1920 στον Πειραιά και σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης.


Στο Θέατρο Τέχνης έκανε και την πρώτη του εμφάνιση το 1942 παίζοντας μαζί με το δάσκαλό του, Κάρολο Κουν, στην ιστορική «Αγριόπαπια» του Ιψεν, με την οποία το «Θέατρο Τέχνης» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο «Αλίκης» (νυν «Μουσούρη»).


Ηδη από την πρώτη του εκείνη εμφάνιση κοντά στον Κουν μέχρι και το ’49, που παρέμεινε στο Θέατρο Τέχνης, ερμήνευσε περισσότερους από 30 ρόλους που τον καθιέρωσαν ως πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου. Ανάμεσα στα έργα που ερμήνευσε εκείνη την εποχή και τα «Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε» του Πιραντέλο, «Ρόσμερσχολμ» και «Βρικόλακες» του Ιψεν, «Για ένα κομμάτι γης» του Κόλντγουελ, «Βυσσινόκηπος» του Τσέχοφ, «Εμείς και ο χρόνος» και «Ο ανακριτής έρχεται» του Πρίσλεϊ, «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» και «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, «Ματωμένος γάμος» του Λόρκα, «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» του Ο’ Νιλ, «Το φιόρο του Λεβάντε» του Ξενόπουλου, «Λεωφορείο ο πόθος» του Ουίλιαμς, «Άννα Λουκάστα» του Τζόρνταν και άλλα.

ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ, ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ

ΜΑΘΗΤΕΣ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Doneca feugiat purus. Duis turpis nunc aliquam id nuncac convallis dictum nisi. Curabitur vehicula tincidunt sapien velcac sonec diam augue consequat sit.

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
15Φεβ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Στα πλαίσια του σεμιναρίου “Μορφές Σύγχρονης Τέχνης και Θεατρική Πράξη”, το Γ ‘ έτος της Σχολής μας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, το Εθνικό…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
15Φεβ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ΜΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΖΙΚΩΦ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Στην σημαντική αυτή…

Πρόγραμμα Σπουδών 2023/24
18Δεκ

Πρόγραμμα Σπουδών 2023/24

ΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ! Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης…

ιασμοσ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα