ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ

2022 | Ο ΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΓΑΛΩΣΕ… ΩΡΙΜΑΣΕ… ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ… ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Αγαπητοί σπουδαστές,

Σας καλωσορίζουμε στη Δραματική Σχολή «Ίασμος», και σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Πάντα σε δύσκολες εποχές η Τέχνη αποτελεί παρηγοριά και διέξοδο, ελπίδα και μαζί υπενθύμιση της ομορφιάς της Ζώης. Γνωρίζοντας πως για να βρίσκεστε εδώ μοιράζεστε όλοι την ίδια ανάγκη και επιθυμία, θέλουμε να ξέρετε πως θα είμαστε στο πλευρό σας – συνταξιδιώτες και σύμμαχοι σε αυτή τη δύσκολη αλλά ταυτόχρονα υπέροχη περιπέτεια: καθηγητές και συγχρόνως συνταξιδιώτες.

Η συνέπεια, η αφοσίωση και η προσήλωση στο σκοπό που έχετε είναι τα εφόδια που χρειάζεστε γι’ αυτό το καινούργιο ξεκίνημα, που ελπίζουμε να σας ανοίξει νέους ορίζοντες και να σας κάνει πιο πλούσιους – και κυρίως ευτυχείς. Θα είμαστε κοντά σας σε κάθε εμπόδιο, στη χαρά και στις μικρές κατακτήσεις της κάθε ημέρας. Να έχετε επιμονή και υπομονή, γιατί εδώ δεν πρόκειται για κατοστάρι αλλά για μαραθώνιο. Απολαύστε την πορεία, και μη βιάζεστε για τον τερματισμό, γιατί σε κάθε γωνία αυτού δρόμου σας περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις.

Με αγάπη και προσμονή για όσα θ’ ακολουθήσουν, σας υποδεχόμαστε στην Οικογένειά μας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Αλέξανδρος Κοέν
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ​

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής