ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η απόφοιτη του ΙΑΣΜΟΥ και γνωστή σε όλους Ντορέττα Παπαδημητρίου πρωταγωνιστεί στην παράσταση ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ ΓΟΒΕΣ που παίζεται στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ (Ιπποκράτους 7, Αθήνα, 2103600832). Η πορεία της μας κάνει υπερήφανους!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Νόελ Κάουαρντ, το «Φάντασμα με γόβες». Γραμμένο το 1941, διαδραματίζεται στο σπίτι του συγγραφέα Τσαρλς Κόντομαϊν, ο οποίος ζει με τη δεύτερη γυναίκα του Ρουθ. Ένα βράδυ προσκαλούν στην οικία τους ένα φιλικό ζευγάρι, αλλά κι ένα μέντιουμ ,τη μαντάμ Αρκάτι. Στόχος του Τσαρλς είναι να κάνει μια έρευνα για τον μεταφυσικό κόσμο ώστε να μπορέσει να τον παρουσιάσει στο νέο του βιβλίο. Τα πράγματα, όμως, δυσκολεύουν όταν η Αρκάτι θα φέρει από την άλλη διάσταση τη νεκρή σύζυγο του Τσαρλς, Ελβίρα. Το ρόλο της μαντάμ Αρκάτι, τον οποίο στο Μπρόντγουεϊ αυτή την περίοδο κρατά η Άνγκελα Λάνσμπουρι, ερμηνεύει η Yρώ Μανέ. Στο πλευρό της οι: Φάνης Μουρατίδης, Nτορέττα Παπαδημητρίου, Iωάννα Τριανταφυλλίδου, Βάσω Γουλιελμάκη, Kωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελευθερία Μπενοβία.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/3534

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής