ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Περιεχόμενα

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στη ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΙΑΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ (έως 17 ετών) που λειτουργεί κάθε Σάββατο 12:00-16:00 διδάσκουν με αλφαβητική σειρά:

Οι καθηγητές μας είναι προσεκτικά επιλεγμένοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Τα βιογραφικά τους σημειώματα τα μπορείτε να τα δείτε στο site της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος

Στη διάρκεια της χρονιάς, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα επισκέπτονται τα τμήματα ως “guest” καθηγητές, καταξιωμένοι πρωταγωνιστές (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνογράφοι κλπ.)

Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ!

τμηματα

Τα τμήματα είναι διαμορφωμένα ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών και λειτουργούν κάθε Σάββατο 12:00-16:00. Θα διδάσκονται: Θεατρική Αγωγή (αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο της επινόησης), Μουσική Αγωγή (τραγούδι, αγωγή του λόγου – ορθή προφορά των λέξεων, εκμάθηση ρυθμού – πολυρυθμία), Κινησιολογία (χορός, κινησιολογική έκφραση, ασκήσεις που απελευθερώνουν το σώμα και ενεργοποιούν τις αισθήσεις). Με τη λήξη του Εργαστηρίου οι έφηβοι καλούνται να μοιραστούν ό,τι έμαθαν και μελέτησαν σε αυτό το μουσικοθεατρικό ταξίδι μέσα από μία παράσταση επαγγελματικών προδιαγραφών σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Λύκεια!

Έμπειροι καθηγητές προετοιμάζουν τους υποψήφιους μαθητές για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα καλλιτεχνικά σχολεία!

(κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου και κατεύθυνση Χορού)

Το τμήμα λειτουργεί κάθε Σάββατο 12:00-16:00

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

ΕΓΓΡΑΦΗ

* Για τους νέους φίλους που θέλουν να μας γνωρίσουν, η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΑΣΜΟΣ παρέχει ΔΥΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ μαθήματα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής