ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Περιεχόμενα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Περιλαμβάνει έξι (6) ώρες πρωινής ή απογευματινής παρακολούθησης μαθημάτων υποκριτικής, ορθοφωνίας, κίνησης – χορού, μουσικής – φωνητικής, υποκριτικής στην κάμερα, θεάτρου σκιών, δραματολογίας, σκηνογραφίας, και ενδυματολογίας από Δευτέρα έως Παρασκευή. 

Για τους σπουδαστές του θεατρικού εργαστηρίου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν τέσσερις (4) ώρες από το καθημερινό εξάωρο. 

Κατά την αποφοίτηση δίνεται πτυχίο θεατρικού εργαστηρίου. 

Η φοίτηση είναι διετής.

Ομοιότητες και διαφορές με την Ανωτέρα Δραματική

Το θεατρικό εργαστήρι διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, όμοιο με την ανωτέρα δραματική σχολή.

Η διαφορά είναι ότι στην Ανωτέρα δραματική σχολή είναι υποχρεωτικές οι εισαγωγικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο όπως και το καθημερινό 6ωρο ή 8ωρο πρόγραμμα. Η φοίτηση είναι τριετής και το πτυχίο αναγνωρισμένο από το Κράτος. 

Στο θεατρικό εργαστήρι δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να επιλέξουν 4ωρο καθημερινά αντί του 6ωρου. 

Η φοίτηση είναι διετής και το πτυχίο ιδιωτικής σχολής.  

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

  Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

   

  Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

  Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

  Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

  Καλή αντάμωση,
  Σταύρος Δελλής