ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

2016-2017/ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Υποκριτική στην κάμερα με τον Πάνο Κοκκινόπουλο αναβαθμίζεται με επιπλέον παροχές και υψηλότερες προδιαγραφές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017.

ΣΚΟΠΟΣ
Πρόκειται για ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο με θέμα την υποκριτική στην κάμερα που σχεδιάστηκε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή στο μάθημα του κινηματογράφου της σχολής Πάνο Κοκκινόπουλο με σκοπό οι συμμετέχοντες:

1. να αποκτήσουν μια γενική θεώρηση της υποκριτικής απέναντι στην κάμερα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε σχέση/ σ’ αντίθεση με το θέατρο.
2. να προσεγγίσουν πρακτικά το αντικείμενο παίζοντας μπροστά σε επαγγελματική κάμερα υπό τις οδηγίες του Πάνου Κοκκινόπουλου.
3. να παραλάβουν, μετά το πέρας του σεμιναρίου, το προσωπικό τους demo το οποίο θα μπορούν να επιδείξουν σε οποιαδήποτε ακρόαση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

https://www.youtube.com/watch?v=p8U6nTbw12Q

Συνάντηση γνωριμίας & παράδοσης βιογραφικού
Στο διάστημα μεταξύ Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου και Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει προσωπική συνάντηση γνωριμίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με τον Πάνο Κοκκινόπουλο και παράδοσης του βιογραφικού τους σημειώματος. Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν συμβουλές από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη για τα βιογραφικά και τη σωστή σύνταξη τους.

1ο μάθημα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 14.00 – 18.00)
Θεωρητική προσέγγιση, ουσιαστικές διαφορές μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου, μεθοδολογία των ρόλων και ψυχολογία του ηθοποιού. Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης θα μοιραστούν σενάρια πάνω στα οποία θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του Πάνου Κοκκινόπουλου.

2ο μάθημα (Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 14.00 – 18.00)
Τι είναι το γύρισμα, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο γίνεται μια ταινία. Τα στάδια προετοιμασίας και ολοκλήρωσης μιας ταινίας, ο ρόλος του ηθοποιού στο γύρισμα. Ανάλυση ρόλων, backing (δημιουργία βιογραφικού ηρώων), τρόπος εκφοράς με βάση το σενάριο που μοιράστηκε στην πρώτη συνάντηση.

3ο μάθημα (Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 14.00 – 18.00)
Οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τους ρόλους τους χωρίς κάμερα υπό τις οδηγίες, τις διορθώσεις και την επίβλεψη του Πάνου Κοκκινόπουλου. Στο μάθημα αυτό θα παρευρεθούν ηθοποιοί που έπαιξαν τους ρόλους που έχουν μοιραστεί στους συμμετέχοντες σε παλαιότερα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών του σκηνοθέτη. Οι ηθοποιοί θα μιλήσουν μαζί τους, θα μοιραστούν εμπειρίες και θα απαντήσουν σε απορίες/ ερωτήσεις. Παράλληλα θα γίνει αναλυτική πρόβα ενόψει των γυρισμάτων των demo που θα ακολουθήσουν.

4ο & 5ο μάθημα/ γύρισμα (Σάββατο 15 Οκτωβρίου & Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 12.00 – 20.00)
Γύρισμα: Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα επαγγελματικό γύρισμα από το οποίο θα προκύψει το προσωπικό τους demo γυρισμένο με επαγγελματικές προδιαγραφές και το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε ακρόαση. Το γύρισμα θα γίνει με το επαγγελματικό συνεργείο, τους συνεργάτες και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται για τα γυρίσματα των τηλεοπτικών σειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου και της Frenzy Films.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τα πέντε (5) μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 24 Σεπτεμβρίου, 1 και 8 Οκτωβρίου 13.00 – 17.00 και τα Σάββατα 15 και 22 Οκτωβρίου 12.00 – 20.00.

ΚΟΣΤΟΣ
290 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 150 ευρώ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

1. Με βάση τα βιντεο (demo) που θα γίνουν, θα επιλεγούν πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε κάποιο γύρισμα της επόμενης τηλεοπτικής σειράς της εταιρίας παραγωγής των Πάνου Κοκκινόπουλου και Μπέσης Βουδούρη Frenzy Films.
2. Με την εξόφληση ολόκληρου του ποσού (290 ευρω) έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης με την ιδιότητα του ακροατή της καλοκαιρινής προετοιμασίας (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) και όλων των μαθημάτων της σχολής μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου (22 Οκτωβρίου).

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο).

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα