ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ DEVISED THEATER

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου συστήνει το Devised Theater!

{περιγραφή σεμιναρίου}
Oι μαθητές διδάσκονται τη μέθοδο του “εναλλακτικού εαυτού” (alter ego). Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται από σκηνοθέτες που ασχολούνται με το devised theater όπως ο Πέντερ Κέρκ και με τον κινηματογράφο οπως ο Μάικ Λι. Με την βοήθεια της μεθόδου κατασκευάζουν χαρακτήρες που έχουν ως αφετηρία τους ίδιους τους ηθοποιούς. Στην διάρκεια των μαθημάτων οι σπουδαστές καλούνται να κατασκευάσουν έναν χαρακτήρα αντλώντας υλικό από μια εναλλακτική πλευρά του εαυτού τους που δεν καλλιεργήθηκε ποτέ. Στην συνέχεια δίνουν υπόσταση σε αυτόν τον χαρακτήρα μέσω μιας σειράς ασκήσεων.

Με τη μέθοδο του εναλλακτικού εαυτού οι σπουδαστές αρχίζουν να εξασκούν τα υποκριτικά τους εργαλεία καθώς και την εφευρετικότητα και την φαντασία τους, πριν ακόμα καταπιαστούν με θεατρικά κείμενα. Στο τέλος του σεμηναρίου καλούνται να γράψουν και να σκηνοθετήσουν οι ίδιοι σκηνές στις οποίες συμμετέχουν οι χαρακτήρες που έχουν πλάσει. Μέρος των τελικών εξετάσεων είναι και μια σειρά συνεντεύξεων που παίρνει ο καθηγητής από τους φανταστικούς ήρωες, όπου οι μαθητές καλούνται να δίνουν απαντήσεις με συνέπεια και λεπτομέρειες για τη ζωή των ηρώων τους.

Ημέρες διεξαγωγής Σάββατο 24/2, 3/3,10/3,17/3,24/3 ωρες 13.00 με 17.00 Σάββατα

Κόστος σεμιναρίου (για 5 τετράωρα μαθήματα: 120 ευρώ (40 ευρώ προκαταβολή)

Πληροφορίες: 210 5200096

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής