ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ

2015-2016/ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ME TON ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Θυμίζουμε οτι τα μαθήματα ξεκίνησαν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Στο τρίτο μάθημα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης επιφύλασσε μια έκπληξη στους μαθητές του: Το μάθημα το έκανε συνοδεία δυο ηθοποιών, της Λένας Παπαληγούρα και του Κωνσταντίνου Μπιμπή οι οποίοι μίλησαν στους συμμετέχοντες για την εμπειρία και το ρόλο τους στα επεισόδια της σειράς 10η εντολή στα οποία έχουν συμμετάσχει παλαιότερα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και στους ενδιαφερόμενους τους οποίους λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης δεν καταφέραμε να εντάξουμε στην ομάδα που θα παρακολουθήσει το σεμινάριο του καταξιωμένου και επιτυχημένου σκηνοθέτη.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αλεξάνδρα Μπατσή: Ήταν ίσως από τα καλύτερα σεμινάρια παρευρεθεί. Ο κ. Κοκκινόπουλος είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης και δάσκαλος με πολύ όρεξη να μεταδώσει τις γνώσεις του. Ευχαριστούμε πολύ τη σχολή για το σεμινάριο και το ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον…

Έλενα Παρασκευοπούλου: ΙΑΣΜΟΣ: Μια πόρτα ανοίγει και σε αγκαλιάζει η γραμματεία λες και είσαι στο σπίτι σου. Το σεμινάριο με τον κ. Κοκκινόπουλο είναι διαφωτιστικό σε όλη του τη διάρκεια για το πως να χρησιμοποιεί ο ηθοποιόςτα εκφραστικά του μέσα χωρίς να υπερβάλει. Σας ευχαριστώ! Σας αγαπώ!

Έλενα Καφούρου: Όταν πρωτοείδα την ανακοίνωση για το σεμινάριο ενθουσιάστηκα από τη στιγμή που σχετιζόταν με τον κ. Κοκκινόπουλο. Αν και πρωτόγνωρη εμπειρία ήταν για εμένα κάτι το ξεχωριστό. Ο κ. Κοκκινόπουλος φρόντισε να μας μεταδόσει τις γνώσεις του με σκοπό να μας βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο. Τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο ήταν κάτι μοναδικό. Τόσο ο κ. Κοκκινόπουλος όσο και το συνεργείο έκαναν τα πάντα για να μας κάνουν να νιώσουμε άνετα και σαν μελλοντικοί ηθοποιοί. Ευχαριστώ τον ΙΑΣΜΟ, όλο το προσωπικό (το οποίο είναι εξαιρετικό) και τον κ. Κοκκινόπουλο για αυτή την ευκαιρία.

Φανή Παρλή: Το σεμινάριο μου άρεσε πολύ! Ο κ. Κοκκινόπουλος έχει πολλές γνώσεις και τις μετέφερε με τρόπο ευχάριστο και εποικοδομητικό. Στο γύρισμα περάσαμε πολύ ωραία. Σίγουρα άξιζε τον κόπο! Ευχαριστώ πολύ!
Έλενα Καφούρου

Κωνσταντίνα Matwali Κουτουλάκη: Ένα ταξίδι στον άγνωστο για εμένα στον άγνωστο κόσμο του σινεμα. Το βιντεο μοναδική εμπειρία…

Γιώργος Φώσκολος: Ήταν μεγάλη η τύχη μου, που βρέθηκα στον ΙΑΣΜΟ, και ένοιωσα παιδόπουλο, μαζί με τόσα νέα παιδιά, στο υπέροχο σεμινάριο, με τον Πάνο Κοκκινόπουλο…

Έλενα Καμποσιώρα και Κατερίνα Στρατή: Με αγάπη στον ΙΑΣΜΟ που εκτός από τις χρήσιμες γνώσεις και τις όμορφες εμπειρίες που μας έδωσε, βοήθησε να δημιουργηθούν και πολλές φιλίες όπως κι αυτή! Θα μας λείψετε όλοι και το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψουμε σύντομα! Φιλιά πολλά!
 

———————————————————————–

ΣΚΟΠΟΣ

Πρόκειται για ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο με θέμα την υποκριτική στην κάμερα που σχεδιάστηκε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο με σκοπό οι συμμετέχοντες:

 να αποκτήσουν μια γενική θεώρηση της υποκριτικής απέναντι στην κάμερα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε σχέση/ σ’ αντίθεση με το θέατρο.
 να προσεγγίσουν πρακτικά το αντικείμενο παίζοντας μπροστά σε επαγγελματική κάμερα υπό τις οδηγίες του Πάνου Κοκκινόπουλου.
 να παραλάβουν, μετά το πέρας του σεμιναρίου, το προσωπικό τους demo το οποίο θα μπορούν να επιδείξουν σε οποιαδήποτε ακρόαση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η συνάντηση (27 Φεβρουαρίου)
Γνωριμία μαθητών – σκηνοθέτη, θεωρία, διαφορές κινηματογράφου από το θέατρο.

2η συνάντηση (5 Μαρτίου)
Τι είναι το γύρισμα, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο γίνεται μια ταινία. Τα στάδια προετοιμασίας και ολοκλήρωσης μιας ταινίας, ο ρόλος του ηθοποιού στο γύρισμα. Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης θα μοιραστούν σενάρια πάνω στα οποία θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του Πάνου Κοκκινόπουλου.

3η συνάντηση (12 Μαρτίου)

Ανάλυση ρόλων, backing (δημιουργία βιογραφικού ηρώων), τρόπος εκφοράς. Οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τους ρόλους τους χωρίς κάμερα υπό τις οδηγίες, τις διορθώσεις και την επίβλεψη του Πάνου Κοκκινόπουλου.

4η και 5η συνάντηση (19 Μαρτίου και 26 Μαρτίου)
Γύρισμα: Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα επαγγελματικό γύρισμα από το οποίο θα προκύψει το προσωπικό τους demo γυρισμένο με επαγγελματικές προδιαγραφές και το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε ακρόαση. Στις εν λόγω συναντήσεις η διάρκεια του σεμιναρίου ενδέχεται να ξεπεράσει τις τέσσερεις (4) ώρες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τα πέντε (5) τετράωρα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο 14.00 – 18.00. Από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016.

ΚΟΣΤΟΣ
180 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 90 ευρώ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

 Με βάση τα βιντεο (demo) που θα γίνουν, θα επιλεγούν πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε κάποιο γύρισμα της τηλεοπτικής σειράς «10η εντολή».
 Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν συμβουλές από τον Πάνο Κοκκινόπουλο για τα βιογραφικά και τη σωστή σύνταξη τους.
 Με την εξόφληση ολόκληρου του ποσού (180 ευρω) έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης όλων των μαθημάτων της σχολής με την ιδιότητα του ακροατή μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο).

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής