ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

2015-2016/ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ME TON ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ με τον Πάνο Κοκκινόπουλο. Θυμίζουμε οτι τα μαθήματα ξεκίνησαν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Στο τρίτο μάθημα ο καταξιωμένος σκηνοθέτης επιφύλασσε μια έκπληξη στους μαθητές του: Το μάθημα το έκανε συνοδεία δυο ηθοποιών, της Λένας Παπαληγούρα και του Κωνσταντίνου Μπιμπή οι οποίοι μίλησαν στους συμμετέχοντες για την εμπειρία και το ρόλο τους στα επεισόδια της σειράς 10η εντολή στα οποία έχουν συμμετάσχει παλαιότερα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και στους ενδιαφερόμενους τους οποίους λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης δεν καταφέραμε να εντάξουμε στην ομάδα που θα παρακολουθήσει το σεμινάριο του καταξιωμένου και επιτυχημένου σκηνοθέτη.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αλεξάνδρα Μπατσή: Ήταν ίσως από τα καλύτερα σεμινάρια παρευρεθεί. Ο κ. Κοκκινόπουλος είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης και δάσκαλος με πολύ όρεξη να μεταδώσει τις γνώσεις του. Ευχαριστούμε πολύ τη σχολή για το σεμινάριο και το ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον…

Έλενα Παρασκευοπούλου: ΙΑΣΜΟΣ: Μια πόρτα ανοίγει και σε αγκαλιάζει η γραμματεία λες και είσαι στο σπίτι σου. Το σεμινάριο με τον κ. Κοκκινόπουλο είναι διαφωτιστικό σε όλη του τη διάρκεια για το πως να χρησιμοποιεί ο ηθοποιόςτα εκφραστικά του μέσα χωρίς να υπερβάλει. Σας ευχαριστώ! Σας αγαπώ!

Έλενα Καφούρου: Όταν πρωτοείδα την ανακοίνωση για το σεμινάριο ενθουσιάστηκα από τη στιγμή που σχετιζόταν με τον κ. Κοκκινόπουλο. Αν και πρωτόγνωρη εμπειρία ήταν για εμένα κάτι το ξεχωριστό. Ο κ. Κοκκινόπουλος φρόντισε να μας μεταδόσει τις γνώσεις του με σκοπό να μας βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο. Τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο ήταν κάτι μοναδικό. Τόσο ο κ. Κοκκινόπουλος όσο και το συνεργείο έκαναν τα πάντα για να μας κάνουν να νιώσουμε άνετα και σαν μελλοντικοί ηθοποιοί. Ευχαριστώ τον ΙΑΣΜΟ, όλο το προσωπικό (το οποίο είναι εξαιρετικό) και τον κ. Κοκκινόπουλο για αυτή την ευκαιρία.

Φανή Παρλή: Το σεμινάριο μου άρεσε πολύ! Ο κ. Κοκκινόπουλος έχει πολλές γνώσεις και τις μετέφερε με τρόπο ευχάριστο και εποικοδομητικό. Στο γύρισμα περάσαμε πολύ ωραία. Σίγουρα άξιζε τον κόπο! Ευχαριστώ πολύ!
Έλενα Καφούρου

Κωνσταντίνα Matwali Κουτουλάκη: Ένα ταξίδι στον άγνωστο για εμένα στον άγνωστο κόσμο του σινεμα. Το βιντεο μοναδική εμπειρία…

Γιώργος Φώσκολος: Ήταν μεγάλη η τύχη μου, που βρέθηκα στον ΙΑΣΜΟ, και ένοιωσα παιδόπουλο, μαζί με τόσα νέα παιδιά, στο υπέροχο σεμινάριο, με τον Πάνο Κοκκινόπουλο…

Έλενα Καμποσιώρα και Κατερίνα Στρατή: Με αγάπη στον ΙΑΣΜΟ που εκτός από τις χρήσιμες γνώσεις και τις όμορφες εμπειρίες που μας έδωσε, βοήθησε να δημιουργηθούν και πολλές φιλίες όπως κι αυτή! Θα μας λείψετε όλοι και το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψουμε σύντομα! Φιλιά πολλά!
 

———————————————————————–

ΣΚΟΠΟΣ

Πρόκειται για ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο με θέμα την υποκριτική στην κάμερα που σχεδιάστηκε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο με σκοπό οι συμμετέχοντες:

 να αποκτήσουν μια γενική θεώρηση της υποκριτικής απέναντι στην κάμερα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε σχέση/ σ’ αντίθεση με το θέατρο.
 να προσεγγίσουν πρακτικά το αντικείμενο παίζοντας μπροστά σε επαγγελματική κάμερα υπό τις οδηγίες του Πάνου Κοκκινόπουλου.
 να παραλάβουν, μετά το πέρας του σεμιναρίου, το προσωπικό τους demo το οποίο θα μπορούν να επιδείξουν σε οποιαδήποτε ακρόαση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η συνάντηση (27 Φεβρουαρίου)
Γνωριμία μαθητών – σκηνοθέτη, θεωρία, διαφορές κινηματογράφου από το θέατρο.

2η συνάντηση (5 Μαρτίου)
Τι είναι το γύρισμα, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο γίνεται μια ταινία. Τα στάδια προετοιμασίας και ολοκλήρωσης μιας ταινίας, ο ρόλος του ηθοποιού στο γύρισμα. Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης θα μοιραστούν σενάρια πάνω στα οποία θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του Πάνου Κοκκινόπουλου.

3η συνάντηση (12 Μαρτίου)

Ανάλυση ρόλων, backing (δημιουργία βιογραφικού ηρώων), τρόπος εκφοράς. Οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τους ρόλους τους χωρίς κάμερα υπό τις οδηγίες, τις διορθώσεις και την επίβλεψη του Πάνου Κοκκινόπουλου.

4η και 5η συνάντηση (19 Μαρτίου και 26 Μαρτίου)
Γύρισμα: Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα επαγγελματικό γύρισμα από το οποίο θα προκύψει το προσωπικό τους demo γυρισμένο με επαγγελματικές προδιαγραφές και το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε ακρόαση. Στις εν λόγω συναντήσεις η διάρκεια του σεμιναρίου ενδέχεται να ξεπεράσει τις τέσσερεις (4) ώρες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τα πέντε (5) τετράωρα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο 14.00 – 18.00. Από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016.

ΚΟΣΤΟΣ
180 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 90 ευρώ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

 Με βάση τα βιντεο (demo) που θα γίνουν, θα επιλεγούν πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε κάποιο γύρισμα της τηλεοπτικής σειράς «10η εντολή».
 Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν συμβουλές από τον Πάνο Κοκκινόπουλο για τα βιογραφικά και τη σωστή σύνταξη τους.
 Με την εξόφληση ολόκληρου του ποσού (180 ευρω) έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης όλων των μαθημάτων της σχολής με την ιδιότητα του ακροατή μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο).

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα