ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ

2016-2017/ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Υποκριτική στην κάμερα με τον Πάνο Κοκκινόπουλο αναβαθμίζεται με επιπλέον παροχές και υψηλότερες προδιαγραφές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017.

ΣΚΟΠΟΣ
Πρόκειται για ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο με θέμα την υποκριτική στην κάμερα που σχεδιάστηκε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή στο μάθημα του κινηματογράφου της σχολής Πάνο Κοκκινόπουλο με σκοπό οι συμμετέχοντες:

1. να αποκτήσουν μια γενική θεώρηση της υποκριτικής απέναντι στην κάμερα, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε σχέση/ σ’ αντίθεση με το θέατρο.
2. να προσεγγίσουν πρακτικά το αντικείμενο παίζοντας μπροστά σε επαγγελματική κάμερα υπό τις οδηγίες του Πάνου Κοκκινόπουλου.
3. να παραλάβουν, μετά το πέρας του σεμιναρίου, το προσωπικό τους demo το οποίο θα μπορούν να επιδείξουν σε οποιαδήποτε ακρόαση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Συνάντηση γνωριμίας & παράδοσης βιογραφικού
Στο διάστημα μεταξύ Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου και Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει προσωπική συνάντηση γνωριμίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με τον Πάνο Κοκκινόπουλο και παράδοσης του βιογραφικού τους σημειώματος. Στη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν συμβουλές από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη για τα βιογραφικά και τη σωστή σύνταξη τους.

1ο μάθημα (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 14.00 – 18.00)
Θεωρητική προσέγγιση, ουσιαστικές διαφορές μεταξύ κινηματογράφου και θεάτρου, μεθοδολογία των ρόλων και ψυχολογία του ηθοποιού. Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης θα μοιραστούν σενάρια πάνω στα οποία θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση του Πάνου Κοκκινόπουλου.

2ο μάθημα (Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 14.00 – 18.00)
Τι είναι το γύρισμα, αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο γίνεται μια ταινία. Τα στάδια προετοιμασίας και ολοκλήρωσης μιας ταινίας, ο ρόλος του ηθοποιού στο γύρισμα. Ανάλυση ρόλων, backing (δημιουργία βιογραφικού ηρώων), τρόπος εκφοράς με βάση το σενάριο που μοιράστηκε στην πρώτη συνάντηση.

3ο μάθημα (Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 14.00 – 18.00)
Οι συμμετέχοντες θα χτίσουν τους ρόλους τους χωρίς κάμερα υπό τις οδηγίες, τις διορθώσεις και την επίβλεψη του Πάνου Κοκκινόπουλου. Στο μάθημα αυτό θα παρευρεθούν ηθοποιοί που έπαιξαν τους ρόλους που έχουν μοιραστεί στους συμμετέχοντες σε παλαιότερα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών του σκηνοθέτη. Οι ηθοποιοί θα μιλήσουν μαζί τους, θα μοιραστούν εμπειρίες και θα απαντήσουν σε απορίες/ ερωτήσεις. Παράλληλα θα γίνει αναλυτική πρόβα ενόψει των γυρισμάτων των demo που θα ακολουθήσουν.

4ο & 5ο μάθημα/ γύρισμα (Σάββατο 15 Οκτωβρίου & Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 12.00 – 20.00)
Γύρισμα: Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα επαγγελματικό γύρισμα από το οποίο θα προκύψει το προσωπικό τους demo γυρισμένο με επαγγελματικές προδιαγραφές και το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε ακρόαση. Το γύρισμα θα γίνει με το επαγγελματικό συνεργείο, τους συνεργάτες και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται για τα γυρίσματα των τηλεοπτικών σειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου και της Frenzy Films.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τα πέντε (5) μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τα Σάββατα 24 Σεπτεμβρίου, 1 και 8 Οκτωβρίου 13.00 – 17.00 και τα Σάββατα 15 και 22 Οκτωβρίου 12.00 – 20.00.

ΚΟΣΤΟΣ
290 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 150 ευρώ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

1. Με βάση τα βιντεο (demo) που θα γίνουν, θα επιλεγούν πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε κάποιο γύρισμα της επόμενης τηλεοπτικής σειράς της εταιρίας παραγωγής των Πάνου Κοκκινόπουλου και Μπέσης Βουδούρη Frenzy Films.
2. Με την εξόφληση ολόκληρου του ποσού (290 ευρω) έχετε το δικαίωμα δωρεάν παρακολούθησης με την ιδιότητα του ακροατή της καλοκαιρινής προετοιμασίας (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) και όλων των μαθημάτων της σχολής μέχρι και το τέλος του σεμιναρίου (22 Οκτωβρίου).

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Μπορείτε να μας καλέστε μας στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2105200096 ή ελάτε στη σχολή που βρίσκεται Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο).

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής