ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ (2015-2016)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το Σάββατο 21 Μαϊου ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του σεμιναρίου υποκριτικής και ανίχνευσης ταλέντου με τους συμμετέχοντες να κάνουν μάθημα υποκριτικής με τους Κώστα Γάκη και Αλέξανδρο Μούντι.

Το σεμινάριο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ είχε συνολική διάρκεια 64 ώρες και πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 21 Μαϊου κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2015 – 2016.

Οι συμμετέχοντες έκαναν μάθημα υποκριτικής με τους Κώστα Γάκη, Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρη Καταλειφό, Άννα Μάσχα, Αλέξανδρο Μούντι, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Μαρία Σολωμού, Γιάννη Στάνκογλου και Τάνια Τρύπη. Έκαναν επίσης μάθημα χορού και κίνησης με την Φρόσω Κορρού καθώς και ορθοφωνία – αγωγή προφορικού λόγου με τον Ηλία Κουντή.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να σχηματίσουν μια σφαιρική εικόνα γι αυτό που καλείται «υποκριτική» και να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες προοπτικής και εξέλιξης τους. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό τους και τα εκφραστικά τους μέσα. Να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τη φαντασία τους, να έρθουν αντιμέτωποι με το «εκτίθεμαι», να απελευθερωθούν από εμπόδια – φραγμούς, να απαλλαγούν από κάθε τι τους εμποδίζει να εκφραστούν με ειλικρίνεια, να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό και αλήθεια ένα κείμενο ή μονόλογο, να δουλέψουν τον αυτοσχεδιασμό που είναι ουσιαστικά το εργαλείο και η παρόρμηση του ηθοποιού. Να δουλέψουν στο συναίσθημα…

————————————————————————————————————————-

Πρόκειται για ένα σεμινάριο εντατικών σπουδών που απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της υποκριτικής τέχνης και δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για την παρακολούθηση μαθημάτων εντός της εβδομάδος.

ΣΚΟΠΟΣ
Πρωταρχικός μας σκοπός είναι όσοι παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων να σχηματίσουν μια σφαιρική εικόνα γι αυτό που καλείται «υποκριτική» και να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες προοπτικής και εξέλιξης τους. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό τους και τα εκφραστικά τους μέσα. Θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και τη φαντασία τους, να έρθουν αντιμέτωποι με το «εκτίθεμαι», θα απελευθερωθούν από εμπόδια – φραγμούς, θα απαλλαγούν από κάθε τι τους εμποδίζει να εκφραστούν με ειλικρίνεια, θα αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό και αλήθεια ένα κείμενο ή μονόλογο, θα δουλέψουν τον αυτοσχεδιασμό που είναι ουσιαστικά το εργαλείο και η παρόρμηση του ηθοποιού. Θα δουλέψουν στο συναίσθημα…

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Τα τετράωρα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 12.00 – 16.00 από 16 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται (μετά το Πάσχα) Σάββατο 14 Μαΐου 2016.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής για λίγες ακόμη ημέρες.

ΚΟΣΤΟΣ
290 ευρώ. Ελάχιστη προκαταβολή 100 ευρώ.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Οι καθηγητές που θα διδάξουν είναι οι Δημήτρης Καταλειφός, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Τάνια Τρύπη, Γιάννης Μετζικώφ, Φρόσω Κορρού, Ηλίας Κουντής κ.α.

Στείλτε μας email εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ath@iasmos.net ή μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον λογαριασμό μας στο facebook (facebook.com/iasmos.net) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105200096

Διεύθυνση: Μαιζώνος 48 (μετρο Μεταξουργείο)

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής