ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΒΗΓΚΟ

Σεμινάριο Υποκριτικής –Αυτοσχεδιασμού, με αφετηρία το σώμα και τον ήχο μας. Από τον μηδέν στη λέξη και από την κίνηση στη σταθερότητα της σκηνικής παρουσίας. Πως μέσα από τις ασκήσεις με όχημα το παιχνίδι, τη μουσική, το χιούμορ και την παράδοση, δημιουργείται μια ομάδα και πως η ομάδα αυτή αναδεικνύει τη μοναδικότητα του καθενός και αφήνει τη φαντασία ελεύθερη να επικοινωνήσει με τον συμπαίκτη του, στο εδώ και τώρα.
Σε ποιους απευθύνεται:
Σε όλους! Σε έμπειρους αλλά και σε άπειρους. Σε σπουδαστές αλλά και σε μη σπουδαστές. Σε επαγγελματίες αλλά και σε ερασιτέχνες.
Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
16,23,30 Μαρτίου και 6 Απριλίου (Σάββατο)
Ώρα: 12.00 με 16.00
Χώρος σεμιναρίου: Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος
Διεύθυνση: Μαιζώνος 48, Μεταξουργείο (πρόσβαση με το μετρό)
Τηλέφωνο: 2105200096
Κόστος: 100€

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής