ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ/ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τα μαθήματα ενηλίκων και ανίχνευσης ταλέντου έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και θα πραγματοποιούνται ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ. Το κάθε μάθημα είναι αυτόνομο και γίνεται 13.00 – 17.00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε χωρίς κάποια δέσμευση. Το κόστος κάθε τετράωρου μαθήματος είναι 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της σχολής, στο 210 5200096 ή στο ath@iasmos.net.


Το τέταρτο αυτό μάθημα με τίτλο ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ/ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου από την καταξιωμένη και γνωστή σε όλους Πέγκυ Σταθακοπουλου η οποία ενόψει του μαθήματος στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα: “Σε κάθε έργο και κάθε παράσταση σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, διευθυντές φωτογραφίας και μουσικοί προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το Θέατρο που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Αυτή η μεγάλη περιπέτεια, μοιάζει τόσο με την τελετουργία του παιχνιδιού. Γιατί ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ σημαίνει ΠΡΟΧΩΡΩ. Αναζητώ την ιδέα, ένα ακαθόριστο προαίσθημα, μια ατμόσφαιρα, κάποια χρώματα, τις ζωές των χαρακτήρων. Σε αυτή την περιπλάνηση, που μοιάζει να είναι κάθε φορά η αναζήτηση ενός ρόλου, ο ηθοποιός καλείται να είναι προικισμένος με την ικανότητα να ερμηνεύει την ζωή και να αποκαλύπτει όσα βρίσκονται πίσω από τα φαινόμενα. Ποια θα είναι τα εργαλεία και τα κίνητρά μας; Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εντελώς προσωπική μέθοδο δουλειάς στην προσέγγιση ενός χαρακτήρα; Τι ρόλο μπορεί να παίζει ο αυτοσχεδιασμός; Εντέλει τι σημαίνει σωματικότητα για τον καθέναν; Με ποια δεδομένα αναζητάμε την σκέψη του ήρωα; Πως λειτουργεί ο ηθοποιός στις πρόβες; Ποια η σχέση του με τον σκηνοθέτη; Η επαναληπτικότητα ενός ρόλου είναι μια δημιουργική διαδικασία; Πως επιδρούν οι κριτικές και η γνώμη του κοινού; Κάποιες σκέψεις μου, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία όλων αυτών των χρόνων στο Θέατρο, Θα προσπαθήσω να μοιραστώ μαζί σας το Σάβαττο 21 Μαρτίου, όταν με το καλό βρεθούμε στην Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ . Κι ας ελπίσουμε πως κάτι από όλα αυτά, θα μας οξύνει μια βαθύτερη περιέργεια για την αληθινή υπόσταση των ρόλων, που στο μέλλον θα έρθουν να μας συναντήσουν, μια και ο ηθοποιός είναι ανελέητα καταδικασμένος πάντα να ερευνά και τίποτα να μην αφήνει στην τύχη. Σας περιμένω”…

Στον κύκλο μαθημάτων θα διδάξουν ο Αλέξανδρος Κοέν, οι απόφοιτοι της σχολής και καθηγητές μας Μαρία Σολωμού και Αργύρης Αγγέλου καθώς και οι, επίσης καθηγητές μας, Ταμίλλα Κουλίεβα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ναταλία Δραγούμη, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της σχολής, στο 210 5200096 ή στο ath@iasmos.net. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη σχολή μας στην οδο Μαιζώνος 48, μετρο Μεταξουργείο.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα