ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ/ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τα μαθήματα ενηλίκων και ανίχνευσης ταλέντου έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και θα πραγματοποιούνται ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ. Το κάθε μάθημα είναι αυτόνομο και γίνεται 13.00 – 17.00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε χωρίς κάποια δέσμευση. Το κόστος κάθε τετράωρου μαθήματος είναι 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της σχολής, στο 210 5200096 ή στο ath@iasmos.net.


Το τέταρτο αυτό μάθημα με τίτλο ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ/ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου από την καταξιωμένη και γνωστή σε όλους Πέγκυ Σταθακοπουλου η οποία ενόψει του μαθήματος στέλνει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα: “Σε κάθε έργο και κάθε παράσταση σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, διευθυντές φωτογραφίας και μουσικοί προσπαθούμε να ανακαλύψουμε το Θέατρο που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Αυτή η μεγάλη περιπέτεια, μοιάζει τόσο με την τελετουργία του παιχνιδιού. Γιατί ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ σημαίνει ΠΡΟΧΩΡΩ. Αναζητώ την ιδέα, ένα ακαθόριστο προαίσθημα, μια ατμόσφαιρα, κάποια χρώματα, τις ζωές των χαρακτήρων. Σε αυτή την περιπλάνηση, που μοιάζει να είναι κάθε φορά η αναζήτηση ενός ρόλου, ο ηθοποιός καλείται να είναι προικισμένος με την ικανότητα να ερμηνεύει την ζωή και να αποκαλύπτει όσα βρίσκονται πίσω από τα φαινόμενα. Ποια θα είναι τα εργαλεία και τα κίνητρά μας; Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εντελώς προσωπική μέθοδο δουλειάς στην προσέγγιση ενός χαρακτήρα; Τι ρόλο μπορεί να παίζει ο αυτοσχεδιασμός; Εντέλει τι σημαίνει σωματικότητα για τον καθέναν; Με ποια δεδομένα αναζητάμε την σκέψη του ήρωα; Πως λειτουργεί ο ηθοποιός στις πρόβες; Ποια η σχέση του με τον σκηνοθέτη; Η επαναληπτικότητα ενός ρόλου είναι μια δημιουργική διαδικασία; Πως επιδρούν οι κριτικές και η γνώμη του κοινού; Κάποιες σκέψεις μου, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία όλων αυτών των χρόνων στο Θέατρο, Θα προσπαθήσω να μοιραστώ μαζί σας το Σάβαττο 21 Μαρτίου, όταν με το καλό βρεθούμε στην Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ . Κι ας ελπίσουμε πως κάτι από όλα αυτά, θα μας οξύνει μια βαθύτερη περιέργεια για την αληθινή υπόσταση των ρόλων, που στο μέλλον θα έρθουν να μας συναντήσουν, μια και ο ηθοποιός είναι ανελέητα καταδικασμένος πάντα να ερευνά και τίποτα να μην αφήνει στην τύχη. Σας περιμένω”…

Στον κύκλο μαθημάτων θα διδάξουν ο Αλέξανδρος Κοέν, οι απόφοιτοι της σχολής και καθηγητές μας Μαρία Σολωμού και Αργύρης Αγγέλου καθώς και οι, επίσης καθηγητές μας, Ταμίλλα Κουλίεβα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ναταλία Δραγούμη, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της σχολής, στο 210 5200096 ή στο ath@iasmos.net. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη σχολή μας στην οδο Μαιζώνος 48, μετρο Μεταξουργείο.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής