O ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ PEDIASIS

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για τη δράση του PEDIASIS, που φέρει την πλήρη στήριξη του φορέα μας. Ιδρύτρια του PEDIASIS είναι η απόφοιτη του ΙΑΣΜΟΥ Χριστίνα Νέλια.


Ο ΣΚΟΠΟΣ
Η υποστήριξη και η βοήθεια στην ίαση των παιδιών, μέσω της τέχνης και η διατήρηση της δημιουργικότητας τους καθώς μεγαλώνουν. Αγκαλιάζουμε όλους τους μικρούς ήρωες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες παιδιών μεταξύ των ηλικίων 4-14 ετών.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Κάθε παιδί είναι ένας μικρός καλλιτέχνης, κάθε παιδί είναι ένας μικρός ήρωας. Μικρός ήρωας είναι αυτός που ξέρει να ζει, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις ασθένειες, την φτώχεια και τις απώλειες με μία τόσο δα πράξη. Με μια αγκαλιά. Γιατί τελικά, η μεγαλύτερη τέχνη απ’ όλες είναι να αγαπάς τους ανθρώπους. Κι από μία τόσο δα μικρή πράξη ξεκίνησε όλη μας η ιστορία. Το PEDIASIS οραματίζεται έναν κόσμο για όλα τα μικρά παιδιά που το έχουν ανάγκη, όπου όλοι οι άνθρωποι των τεχνών θα ενώνουν την αγάπη τους και με τη συμμετοχή τους θα συμβάλλουν στην ίαση τους. Το όνομα της κοινωνικής μας δράσης δημιουργήθηκε από τις λέξεις παιδί και ίαση με έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ
“Φέρνουμε τα παιδιά των ευπαθών ομάδων σε επαφή με διάφορες μορφές τέχνης (θέατρο, μουσική, χορός, γλυπτική,ζωγραφική, λογοτεχνία). Δίνουμε πρόσβαση στην τέχνη όπου υπάρχει αποκλεισμός π.χ. οικονομικός, απώλεια οικογενειακού περιβάλλοντος, παιδιά με μακροχρόνιες παθήσεις αλλά και βραχύχρονης νοσηλείας σε νοσοκομεία. Αξιοποιούμε όλους τους χώρους φιλοξενίας για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δραστηριοποιούμε το δίκτυο των καλλιτεχνών και αγκαλιάζουμε όλους τους μικρούς ήρωες ανά την Ελλάδα”… μας λέει χαρακτηριστικά η απόφοιτη του ΙΑΣΜΟΥ και ιδρύτρια του Pediasis Χριστίνα Νέλια.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pediasis.org

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής