O ΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ/ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ

ΜΑΘΗΤΕΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Πόσοι μαθητές και απόφοιτοι του ΙΑΣΜΟΥ μπορεί να συνυπάρξουν σε μια παράσταση; Πολλοί μα πάρα πολλοί! Μια ματιά στους συντελεστές θα σας πείσει!

Στην παράσταση λοιπόν συμμετέχουν οι τριτοετείς μαθητές της σχολής Γιάννης Αθανασόπουλος και Ευα Δημητροπούλου. Επίσης συμμετέχουν οι απόφοιτοι της σχολής Πέτρος Γούτης, Μάκης Κατσούλης, Αλίκη Βουτζουράκη, Ζέττα Ζάρκου, Αριστοτέλης Σφήκας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Δημήτρης Βεκιάρης, Γιώργος Γιαννίμπας, Αγγελική Μαραθιά. Στη σκηνοθεσία ο επίσης απόφοιτος της σχολής Μάκης Κατσούλης!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ήταν το σωτήριο έτος 1775, το Λονδίνο και το Παρίσι βρίσκονταν στις αντίθετες άκρες του φάσµατος: Το Λονδίνο ευηµερούσε και ήταν το καταφύγιο για πολλούς. Στο Παρίσι η πείνα και η φτώχεια ήταν παντού, στα σπίτια, στους δρόµους και στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων. Η καταπίεση και η τροµοκρατία που ασκούσε η Αριστοκρατία, είχε λυγίσει το λαό. Ένα από τα θύµατά της και ο Αλεξάντερ Μανέτ, κάποτε περίφηµος γιατρός αλλά µετά από τον άδικο και µυστήριο εγκλεισµό του στη Βαστίλλη, το µόνο που έχει αποµείνει ήταν η σκιά του εαυτού του. Αφού “επιστρέφει” στη ζωή είκοσι χρόνια αργότερα, ξανασυναντιέται µε την κόρη του, η οποία βρίσκεται ανάµεσα σε δύο φαινοµενικά αντίθετους άντρες: Ο ένας χωρίς σκοπό και αιτία στη ζωή, µια χαµένη υπόθεση, ενώ ο άλλος αξιοπρεπής και τίµιος, αλλά µε παρελθόν που κανείς τους δε γνωρίζει. Σύντοµα όλοι τους θα βρεθούν εγκλωβισµένοι σε µια υπόθεση που ξεπερνά την ίδια τους την ύπαρξη, θα γίνουν τα θύµατα της εποχής τους και θα ανακαλύψουν ότι οι µοίρες τους ήταν από καιρό ενωµένες…

Στις κάτω φωτογραφίες Γιάννης Αθανασόπουλος και Πέτρος Γούτης.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/3008

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής