HIGHLIGHTS 2015-2016/ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ/ ALTERA PARS

KISS THEM KATE (THE REHEARSAL)/ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Νέος θεσμός για τον ΙΑΣΜΟ! Από φέτος ο ΙΑΣΜΟΣ εισήγαγε ένα νέο θεσμό: Η καλύτερη δουλειά δευτεροετών μαθητών την επόμενη χρονιά γίνεται παράσταση που ανεβαίνει επαγγελματικά σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Το τμήμα που ξεχώρισε τη χρονιά 2014-2015 πήγε φέτος στο ALTERA PARS υπό την καθοδήγηση της απόφοιτης μας και καθηγήτριας του ΙΑΣΜΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ και ανέβασε επαγγελματικά το ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ KISS THEM KATE (THE REHEARSAL)! Τα έξοδα της παράστασης ανέλαβε ο ΙΑΣΜΟΣ και τα έσοδα της πήγα εξ ολοκλήρου στους μαθητές μας.

Οργάνωση όχλου: Μαρία Σολωμού
Φωνητική: Αποστόλης Ψυχράμης
Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη, βοηθ:Εύη Χαμπλά
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Η αυλαία άνοιξε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαϊου.
KISS THEM KATE (THE REHEARSAL) λοιπόν, στο θέατρο ALTERA PARS (Μ. Αλεξάνδρου 123,Κεραμεικός, 2103410011). Είσοδος 5 ευρω. Ήμασταν όλοι εκεί!…

—————————————————————————————————————————————————————-

Νέος θεσμός για τον ΙΑΣΜΟ! Κάθε χρόνο στο τέλος του έτους οι μαθητές μας παρουσιάζουν τη δουλειά όλου του έτους σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Από φέτος λοιπόν ο ΙΑΣΜΟΣ εισάγει ένα νέο θεσμό. Η καλύτερη δουλειά δευτεροετών μαθητών την επόμενη χρονιά γίνεται παράσταση που ανεβαίνει επαγγελματικά σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Το τμήμα που ξεχώρισε πέρσι λοιπόν πάει φέτος στο ALTERA PARS υπό την καθοδήγηση της απόφοιτης μας και καθηγήτριας μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ σε ένα ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ που δεν πρέπει να χάσετε! Τα έξοδα της παράστασης αναλαμβάνει ο ΙΑΣΜΟΣ και τα έσοδα της πηγαίνουν όλα στους μαθητές μας.

Οργάνωση όχλου: Μαρία Σολωμού
Φωνητική: Αποστόλης Ψυχράμης
Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη, βοηθ:Εύη Χαμπλά
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Η αυλαία άνοιξε την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαϊου.
KISS THEM KATE (THE REHEARSAL) λοιπόν, στο θέατρο ALTERA PARS (Μ. Αλεξάνδρου 123,Κεραμεικός, 2103410011). Είσοδος 5 ευρω. Θα είμαστε όλοι εκεί!…

———————————————————————————————————————————————

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ και το τμήμα Γ2 ανακοινώνουν με περίσσια χαρά: «ΠΗΡΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!!».

Μετά από κάποιες δύσκολες μέρες που ζήσαμε αλαλαγμούς, κλαυθμούς, οδυρμούς, υστερίες, κρίσεις πανικού, απειλές, σχισμένα μπλουζάκια, απεργίες πείνας, τσακωμούς, βρισιές, κλωτσιές και γενικά μια τρελή λαϊκή απαίτηση (των παιδιών του Γ2, εννοείται!) δώσαμε τόπο στην οργή, κατεβάσαμε τα κεφάλια και το ξανασκεφτήκαμε… «Ας τους δώσουμε μία ακόμα ευκαιρία!».

Η απόφαση πάρθηκε, είναι πια γεγονός: «Ε!ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΟΥΜΕ!!!».

Σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ! Όσο για σας που δεν μπορέσατε, είχατε μάθημα, πρόβες, πήγατε για καφέ, ποτό, βαρεθήκατε ή εν πάση περιπτώσει δεν θέλατε βρε αδερφέ… τώρα δεν τη γλιτώνετε!

Τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαϊου. KISS THEM KATE (THE REHEARSAL) λοιπόν, στο θέατρο ALTERA PARS (Μ. Αλεξάνδρου 123,Κεραμεικός, 2103410011). Είσοδος 5 ευρω. Θα είμαστε όλοι εκεί!…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής