H ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ & ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

15/4/2014

Δυο ημέρες μόλις μετά την εντυπωσιακή παρουσία της Στεφανίας Γουλιώτη στο Φεστιβάλ Επιδάυρου έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε οτι η ταλαντούχα ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη θα είναι και την επόμενη χρονιά στο δυναμικό της σχολής μας. Η παρουσία της θα συνοδευτεί από μια πιο ενεργή ανάμειξη της στη σχολή για την οποία θα σας ενημερώσουμε προσεχώς.

Λίγια λόγια για τον Προμηθέα Δεσμώτη στον οποίο πρωταγωνίστησε η Στεφανία Γουλιώτη

«Το θέλησα το λάθος μου, το θέλησα». Ο ρυθμός, η ποίηση, η άρθρωση των λέξεων του κειμένου στην ανεπανάληπτη μετάφραση του Πάνου Μουλλά, ακούστηκαν χθες δυνατά στην Επίδαυρο. Υπογραμμίστηκαν από την κίνηση των σωμάτων. Το κείμενο πρωταγωνίστησε μέσα από τη σκηνοθετική επιλογή του Εκτορα Λυγίζου: Χωρίς να αναζητήσει ευρήματα, έριξε τον Προμηθέα Δεσμώτη στο χώμα (ένα τεράστιο ξύλινο ξόανο) και πάνω του ανέβηκαν οι ήρωες, ανέβηκε ο ίδιος ο Εκτορας Λυγίζος με τη Στεφανία Γουλιώτη που ενσάρκωσαν τις δυο διαστάσεις του Προμηθέα (αρσενικό-θηλυκό) και το ξόανο έγινε ηχείο, έγινε σάρκινο, ακούσαμε τα σπλάχνα να δονούνται από τον πόνο και την προδοσία, νιώσαμε το στομάχι να τραντάζεται από τα γέλια κατά την αφήγηση της υστερικής παρθένας Ιούς.

Περισσότερες πληροφορίες στο

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής