H ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ | ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ | ΜΙΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Παράταση παραστάσεων! Από 7 Αυγούστου και έως 22 Σεπτεμβρίου οι παραστάσεις συνεχίζονται στο γνωστό μέρος (Θερινό Θέατρο Λαμπέτη), τις γνωστές ημέρες (Τετάρτη-Κυριακή), τη γνωστή ώρα (21.15). Στο ρόλο του αφηγητή τη σκυτάλη από τον Χρήστο Φερεντίνο παίρνει ο πολυτάλαντος, απόφοιτος και καθηγητής μας Δημήτρης Κουρούμπαλης. Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Φερεντίνο για την αφοσίωση του και σας καλούμε να απολαύσετε τον Δημήτρη Κουρούμπαλη και την θεατρική αφήγηση του

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ δεν είναι τυχαία η πρώτη δραματική σχολή. Για φέτος η έκπληξη που επεφύλασσε σε μαθητές, γονείς αλλά και εν γένει στο θεατρικό κοινό είναι μια ξεχωριστή παραγωγή.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη τη «Μικρή μας Πόλη» με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, με μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, τη θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, τη σύμπραξη ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με τη συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της ανωτέρας δραματικής σχολής ΙΑΣΜΟΣ δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του, τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του, στην δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι ανερχόμενοι Αλεξάνδρα Ταβουλάρη και Γιώργος Αμούτζας.

Είμαστε περήφανοι για όλη την προσπάθεια, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάτι, αυτό είναι τη συμμετοχή των «δικών μας παιδιών», καθώς στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές και απόφοιτοι της σχολής μας Τζένη Κάρνου, Σπύρος Κατσιανός, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Διονύσης Λάνης, Φώτης Μαντζοράκης, Ήρα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Πασιά, Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Τζελέπη.

Η «Μικρή μας πόλη» ανεβαίνει σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Νίκου Χαρλαύτη. Παίζουν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Φαίη Κοκκινοπούλου, Δημήτρης Δεγαίτης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιώργος Γιαννούτσος, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιώργος Αμούτζας, Ροζαμαλια Κυρίου.


«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στη ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται. Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουαϊλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΙΝΩΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ

ΣΧΕΣΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΟΓΚΑΣ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ/ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑΘΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ/ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ, ΔΗΜΗΤΗΣ ΔΕΓΑΪΤΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ, ΡΟΖΑΜΑΛΙΑ ΚΥΡΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΟΥΤΖΑΣ

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΤΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΝΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΑΝΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΖΟΡΑΚΗΣ, ΗΡΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΣΙΑ, ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΕΛΕΠΗ

Έναρξη: Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00

Στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

Για σαράντα (40) παραστάσεις.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΙΑΣΜΟΣ.

Τιμές εισιτηρίων: VIP ζώνη, κάθισμα με τραπεζάκι 25 ευρώ. Γενική είσοδος 18 ευρώ. Μειωμένο (Φοιτητικό – Παιδικό – Αμεα) 12 ευρώ.

Διάρκεια παράστασης 120’ με διάλειμμα

Για on line αγορά εισιτηρίων πατήστε https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-lampeth-taratsa/h-mikrh-mas-polh/

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα