ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «ΘΕΜΕΛΙΟ» 1996-97

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε στην τηλεοπτική σειρά «Οι Φρουροί της Αχαΐας» σε σκηνοθεσία Γ. Διαμαντόπουλου στο MEGA και ακολούθησαν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις στις σειρές «Κωστής Παλαμάς» σε σκηνοθεσία Κ. Τσώνου (ΕΤ1), «10 Μικροί Μήτσοι» Λάκη Λαζόπουλου (MEGA), «Εσύ Αποφασίζεις» (MEGA), «Ανατομία Ενός Εγκλήματος» (ΑΝΤ1), «Ντόλτσε Βίτα» Κ. Ρήγα (MEGA), «’Aγγιγμα Ψυχής» Μ. Μανουσάκη (ΑΝΤ1) Το 1999 αποφασίζει, πέρα από την ηθοποιία, να ασχοληθεί και με την συγγραφή σεναρίων, ξεκινώντας με την σειρά «Η Ζωή μας Μια Βόλτα» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζι (MEGA) και ακολούθησαν οι σειρές «Να Με Προσέχεις» σκην. Μ. Τσάπα (MEGA), η τηλεταινία «3 Ευχές» σκ. Ε. Χρονοπούλου (MEGA), «Κλείσε Τα Μάτια» σκ. Β. Τσελεμέγκος, Γ. Σιούφας, Χρ. Παπακαλιάτης (MEGA), και τέλος «Δυο Μέρες Μόνο» σκ. Χ. Δήμας, Π. Δημητρακοπούλου, Χρ. Παπακαλιάτης

ΘΕΑΤΡΟ

Έπαιξε στις παραστάσεις «Επιτέλους Μόνοι» Λ. Λαζόπουλος, «Τρομεροί Γονείς» του Κοκτώ με τους Παναγιωτοπούλου, Δ. Χρυσομάλλη, Μ. Παπακωνσταντίνου και Ρ. Λοϊζίδου, «Τι είδε το Χρυσόψαρο» Γ. Ιορδανίδη, με τις Μ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Γερασιμίδου και «Μικρά Εγκλήματα Μεταξύ Φίλων» σε σκηνοθεσία Ν. Καραγιώργου με τους Σμ. Καρύδη και Γ. Πυρπασόπουλο

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής