ΦΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ – ΧΟΡΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Χορού του Κιέβου και στην Ακαδημία Χορού της Βουδαπέστης. Από το 1997 ανήκει στο δυναμικό του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ το 2003 έγινε Κορυφαίος. Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το μπαλέτο της Όπερας του Καζάν (Ρωσική Δημοκρατία του Ταταρστάν), έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών καθώς και σε ανεξάρτητες παραγωγές σύγχρονου και κλασικού χορού. Δίδαξε κλασικό χορό στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές της ΕΛΣ και της Ραλλούς Μάνου. Κατά τη διετία 2011-2013 υπήρξε χοροδιδάσκαλος-répétiteur στο Μπαλέτο της ΕΛΣ. Έχει χορογραφήσει και παρουσιάσει παραστάσεις χορού και έχει επιμεληθεί την κινησιολογία και χορογραφία σε διάφορες παραστάσεις θεάτρου, όπερας και οπερέτας  για την ΕΛΣ, το Εθνικό θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά. Από το 2017 έχει τη θέση του χοροδιδάσκαλου και βοηθού χορογράφου στο Μπαλέτο της ΕΛΣ.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα