ΦΡΟΣΩ ΚΟΡΡΟΥ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μέσα από τεχνικές του ευρωπαϊκού σύγχρονου θεάτρου, προσεγγίζεται η σημασία του σώματος στην ερμηνεία του ηθοποιού. Το σώμα εξασκείται στην εξερεύνηση και τελειοποίηση των εκφραστικών του μέσων. Χωρίς να επιβάλλονται τίτλοι ρευμάτων, όπως σωματικό θέατρο ή performing, η διδασκαλία κινείται πολυσυλλεκτικά: μένει ανοικτή στα ερεθίσματα της εποχής και χρησιμοποιεί βασικά στοιχεία του χορού χωρίς όμως συγκεκριμένα χορευτικά στυλ, εμμένει στη σημασία της υποκριτικής κι όχι στην επίτευξη μιας απλής χορευτικής δεξιοτεχνίας. Το αποτέλεσμα είναι το ισχυρό focus στo πώς βοηθά το σώμα στην προσέγγιση, την κατάκτηση και την καλύτερη απόδοση ενός ρόλου. Μέσα από την εφαρμογή των τεχνικών που διδάσκονται, οι μαθητές καλούνται να μετατρέψουν τη συστηματοποιημένη γνώση σε δημιουργική πρωτοβουλία. Η δημιουργία εργασίας-παράστασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μαθήματος, με τους ίδιους τους μαθητές να αναλαμβάνουν θέση σκηνοθέτη, ερμηνευτή, μουσικού επιμελητή, σκηνογράφου και ενδυματολόγου. Η καλλιέργεια της αισθητικής παράλληλα με την τεχνική, εκπαιδεύει τους μαθητές στο να είναι δημιουργοί και όχι μόνο εκτελεστές.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Ανώτατη Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Paris VIII St. Denis απ’ όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα πάνω στην «Τέχνη του θεάματος». Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με διεθνείς ομάδες χορού όπως των Pina Bausch, Maguy Marin, Francoise Imper. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους θεατρικούς οργανισμούς υπογράφοντας τις χορογραφίες και την επιμέλεια της κίνησης των ηθοποιών. Ενδεικτικά αναφέρονται «Sorry… I ‘m greek» (σκην. Λ. Λαζόπουλος), «Θεσμοφοριάζουσες» (σκην. Σ. Χατζάκης), «Η αρρώστεια της νιότης» και «Στο φως της νύχτας» (σκην. Π. Ζούνη), «Ο Άρντεν απ’ το Φέβερσαμ» (σκην. Μ. Μουμούρης), “Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας”, «Τίμων ο Αθηναίος» και «Όχι για αηδόνια» (σκην. Α. Κοέν), “Προμηθέας Δεσμώτης”, “Ο γλάρος”, «Φιλοκτήτης», «Τίρζα: η βασίλισσα του ήλιου», «Τα χάρτινα λουλούδια» και «Ορέστης-Ηλέκτρα 0-1» (σκην. Κ. Φιλίππογλου), καθώς και οι παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη με την Σπείρα-Σπείρα μεταξύ 2002-2007 («Μπιμπερό», «Ραντεβού της Τετάρτης», «Δουλάρες», «Χορικά» κ.ά). Παράλληλα έχει υπογράψει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2005, των συναυλιών «Πλάτωνος 08» στο Ηρώδειο και «Σαμποτάζ+» στο Παλλάς. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας So7 με την οποία έχει δημιουργήσει τις παραστάσεις «Διαχείριση εικόνων εαυτών», «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;», «Τι θα κάνουμε τώρα;», «Ηγέτης», «Πολιτική ανυπακοή», «R.I.P Romeos Ioulietta Panta» καθώς και «Το τέλος του κόσμου» στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος MYBE. Από το 2000 διδάσκει κίνηση του ηθοποιού σε δραματικές σχολές, σε ηθοποιούς και τραγουδιστές καθώς και στα σεμινάρια επιμόρφωσης ηθοποιών πάνω στις τεχνικές του σωματικού και δημιουργικού θεάτρου σε συνεργασία με τον Κ. Φιλίππογλου που οργανώνονται από την So7.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα