ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

Η Φιλαρέτη Κομνηνού είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη απ’ όπου αποφοίτησε από το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος με Άριστα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο(φιλοσοφική σχολή).Επίσης είναι καθηγήτρια στο εθνικό θέατρο και επίκουρη καθηγήτρια υποκριτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε σε αρκετές δραματικές σχολές, ανάμεσα στις οποίες και η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες.Έχει ένα γιό επίσης ηθοποιό τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Για 14 χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρωταγωνιστώντας σε έργα όπως η Πενθεσίλια του Κλάιστ, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή και η Ερωφίλη του Χορτάτζη.Ερμήνευσε το ρόλο της Ανδρομάχης στις Τρωάδες του Ευριπίδη και πολλούς ακόμη ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου (σε έργα Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Τένεσυ Ουίλλιαμς, Στρίντμπεργκ κά.).

Στο Εθνικό Θέατρο ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν, τη Λυσσασμένη Γάτα του Τένεσυ Ουίλλιαμς , τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και την Νινα στο Τρίτο Στεφάνι του Ταχτσή.

Στο ελεύθερο θέατρο ερμήνευσε την Έλενα στο Θείο Βάνια του Τσέχωφ (με το θίασο των Δημ. Παπαμιχαήλ – Αλ. Αλεξανδράκη) και τη Λάουρα στον Πατέρα του Στρίντμπεργκ (με το θίασο του Γ. Κιμούλη). Για την ερμηνεία αυτού του ρόλου πήρε και το θεατρικό βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Γιώργο Σεβαστίκογλου, Ανδρέα Βουτσινά, Γιάννη Χουβαρδά, Σπύρο Ευαγγελάτο, Νικαίτη Κοντούρη, Βασίλη Νικολαΐδη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Σωτήρη Χατζάκη και άλλους.

Τηλεόραση

Εκτός από θεατρο έχει εμφανιστεί και στις παρακάτω σειρές:
10η εντολή : Εν λευκώ,
Αθήνα-Θεσσαλονίκη,
Ανατομία ενός εγκλήματος : Σόνια Κρίλοβιτς,
Γιούγκερμαν,
Η εκτέλεση,
Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα,
Η ζωή μας μια βόλτα,
Κόκκινος κύκλος : Διπλή εκδίκηση,
Ματωμένα χώματα,
Οι μάγισσες της Σμύρνης,
Σκιές στο περιστύλιο,
Τμήμα ηθών: Ένα δώρο από τον Θεό,
Το γελοίον του πράγματος: Μηχανικοί έρωτες,
Το γελοίον του πράγματος: Το πειραματόζωο,
Το νησί,
Τυφλόμυγα

Κινηματογράφος

Βιοτεχνία Ονείρων (1990)

Ενδεικτικές συνεργασίες

Γιώργο Σεβαστίκογλου, Ανδρέα Βουτσινά, Γιάννη Χουβαρδά,Γ.Κιμούλη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Δημήτρη Παπαμηχαήλ, Κώστα Κουτσομύτη, Νένα Μεντή, Μαρια Καβογιάννη,Μαρία Τσομπανάκη,Στάνκογλου, Άννα Συνοδινού και άλλους πολλούς.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025