ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα μου είναι βασισμένο στο ξεκλείδωμα του συναισθηματικού κόσμου του ηθοποιού. Ξεκλειδώνοντας τον συναισθηματικό του κόσμο ο μαθητής, και μαθαίνοντας καλύτερα τον εαυτό του, αγγίζει και προσεγγίζει ρόλους…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διπλωματούχος απόφοιτος ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης. Σπούδασε κλασικό τραγούδι και κλασικό χορό. Συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες στο θέατρο όπως: Κώστας Τσιάνος, Σταμάτης Φασουλής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Ιορδανίδης, Σωτήρης Χατζάκης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Φωκάς Ευαγγελινός, Γιάννης Χουβαρδάς, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Μαστοράκης, Πάνος Αμαραντίδης, Γιάννης Κακλέας, Δημήτρης Μαλισσόβας κ.ά.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις στο Εθνικό και ελεύθερο θέατρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:  «Άννι», «Το κορίτσι της καμπίνας 15», «Καλό Πάσχα», «Ο βιολιστής στη στέγη», «Βίρα τις άγκυρες», «Mizerere», «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές», «Dinner party», «Leather face», «Ποια Ελένη;», «Η όπερα της πεντάρας», «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», «Τρωάδες», «Νεφέλες», «Σκηνοβάτες», «Ορέστης»,  «Ματωμένος γάμος», «Τρίτο στεφάνι», «Chicago», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Priscilla», «Encore», «Θα περάσει κι αυτό», “Καμπάνες Εντελβάις, “Συρανο Ντε Μπερζερακ”, “Nine”, “Ας ερχόσουν για λίγο” κ.ά.
Σημαντικότερες συνεργασίες στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο με τους εξής σκηνοθέτες: Νίκο Κούνδουρο, Κώστα Φέρρη, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Χρήστο Δήμα, Πάνο Κοκκινόπουλο, Γιάννη Δαλιανίδη, Κώστα Κουτσομύτη, Αντώνη Αγγελόπουλο, Μανούσο Μανουσάκη και Τώνια Μαρκετάκη (στην  τελευταία της ταινία «Κρυστάλλινες νύχτες» για την οποία απέσπασε και το Βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης). 

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής