ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ

Περιγραφή μαθήματος

Διδάσκει υποκριτική τέχνη με βάση το σύστημα Μιχαήλ Τσέχωφ, μεθοδολογία που ακολουθεί και το φημισμένο Actor Studio στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Στόχος του μαθήματος είναι η άσκηση του σώματος ως βασικό εργαλείο της σκηνικής σωματικής δράσης. Η κατάκτηση του συναισθήματος με το συνδυασμό της χρήσης του σώματος και της φαντασίας η οποία είναι πιο δημιουργική και ισχυρή από τη συναισθηματική μνήμη. Το σύστημα Μιχαήλ Τσέχωφ είναι μια από τις δυναμικές εξελίξεις του συστήματος Κ.Στανισλάφσκι φέρνοντας ουσιαστικά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σε πρώτο πλάνο, σαν αφετηρία της εξελικτικής πορείας στο χτίσιμο του ρόλου σε αντιδιαστολή με τον Κ.Στανισλάφσκι, που αφετηρία αυτής της κατάστασης θεωρούσε τη συναισθηματική μνήμη. Το σύστημα Μιχαήλ Τσέχωφ παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας όχι μόνο στο Χόλυγουντ αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους 300 βραβευμένους με οσκαρ ηθοποιούς οι 165 είναι είτε μαθητές του είτε ακόλουθοι του συστήματος του (Τζακ Νίκολσον, Χάρβι Καϊτέλ, Μπραντ Πιτ, Αλ Πατσίνο, Ρομπερτ Ντε Νιρο κ.α.)

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Ινστιτούτο Πολιτισμού της Μόσχας. Απόφοιτος του Κρατικού Μουσικού Σχολείου της Μόσχας (δίπλωμα πιάνου) και του Κρατικού Ινστιτούτου VGIK (δίπλωμα ηθοποιού, θεάτρου, κινηματογράφου και διδασκαλία υποκριτικής). Το 1990 πήρε το Master of Fine Arts και ως το 1992 δίδαξε στο Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στο τμήμα ηθοποιών το μάθημα της Αγωγής του ηθοποιού, καθώς και αυτοσχεδιασμό με βάση το σύστημα Μάικλ Τσέχωφ. Στην Ελλάδα συμμετείχε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις παραστάσεις των έργων: «Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρ. Καλινόσκι, «Ο θαυματοποιός» του Μπρ. Φρίελ, «Το δάσος» του Ντ. Μάμετ, «Παντρολογήματα» του Ν. Γκόγκολ, «Βόυτσεκ» του Γκ. Μπύχνερ, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, «Μήδεια» του Ευριπίδη, «Επτά λογικές απαντήσεις» του Λ. Προυσαλίδη, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ, «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία» του Μπ. Μπρεχτ. Σκηνοθέτησε την «Ορχήστρα» του Ζ. Ανουίγ. Συμμετείχε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες: «The trap» του R. Ismailov (1990), «The secrets of the Koran» του R. Gasparian (1991), «A little devil» του A. Petrov (1991), «Night dance» του Tsabatze (Χρυσός Αλέξανδρος, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1992), «Βασιλική» του Β. Σερντάρη (Πρώτο Κρατικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας 1997), «Κι αύριο μέρα είναι» της Δ. Μασκλαβάνου, «Μια θάλασσα μακριά» της Ε. Δάνου (Αργυρό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον), «Αύριο θα ξέρουμε» του Α. Θωμόπουλου (Πρώτο Βραβείο Γυναικείου Ρόλου, Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας). Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές: «Η ζωή που δεν έζησα», «Ερασιτέχνης άνθρωπος» (Βραβείο Δημοφιλέστερης Ηθοποιού, Βραβεία TV Έθνος), «Γιούγκερμαν», «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα», «Αν μ’ αγαπάς», κ.ά. Από το 1992 διδάσκει το μάθημα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα