ΜΑΡΛΕΝ ΚΑΜΙΝΣΚΙ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ο ηθοποιός έχει τέσσερα εργαλεία για να υπάρχει στη σκηνή, για να εκφράζει μια δραματική στιγμή, για να δημιουργεί έναν χαρακτήρα. Τα τέσσερα αυτά εργαλεία είναι: η φωνή, το σώμα, η φαντασία και η ενέργεια. Και τα τέσσερα αυτά είναι κατά έναν τρόπο συνυφασμένα μεταξύ τους. Και τα τέσσερα μπορούν να διδαχτούν.

Το μάθημα του «Σωματικού ηθοποιού» επιδιώκει να προσφέρει στους σπουδαστές μια βαθύτερη γνώση του σωματικού εαυτού τους, του σώματός τους και των δυνατοτήτων του∙ εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η συνειδητή εργασία με το σώμα θα εξελίξει τις ικανότητές τους και θα διευρύνει την ερμηνευτική τους δεινότητα.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παρατηρούμε και διερευνούμε τη σχέση μυαλού και σώματος, τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σχετίζεται με το χώρο ή με άλλα σώματα, καθώς και τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα από το υποσυνείδητο στο συνειδητό – προκειμένου να ξεκλειδωθεί η φαντασία.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025