ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΤΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Περιγραφή μαθήματος

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος. Το μάθημα, αφ’ ενός εισάγει τους σπουδαστές δραστικά στην κατανόηση ενός βασικού λεξιλογίου της σύγχρονης θεατρικής πράξης (όπως δράση, αντίδραση, στόχος, εμπόδιο, σχέσεις, εξάρτηση από τον συμπαίκτη, συγκεκριμένο αντί του γενικού, επείγον, ισχυροποίηση σκηνικού ερεθίσματος, βαθμοί ενέργειας, λειτουργία της υποκατάστασης, κείμενο κάτω από το κείμενο κ.α.). Αφ’ ετέρου,  μέσα από μια γκάμα ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών, εξασκεί την συγκέντρωση, την σωματική και ψυχική ευελιξία και δύναμη, τη σύνδεση του ατόμου με την ομάδα και ιδιαίτερα οδηγεί στην αναγνώριση και απελευθέρωση του προσωπικού στοιχείου του καθενός σε σχέση με κάθε ρόλο και με κάθε σκηνική πραγματικότητα. Στην πορεία του μαθήματος, θα καταπιαστούμε με θεατρικά κείμενα, θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε (ως προς τη διάνοια, τις σχέσεις, τη δομή τους) και να τα προσεγγίσουμε σκηνικά με ειλικρίνεια. Ο κάθε σπουδαστής θα βοηθηθεί να ανακαλύψει εκφραστικές περιοχές του εαυτού του που θα τον εκπλήξουν και να θελήσει να τις μοιραστεί με τους συμπαίκτες του και με τους θεατές.

Βιογραφικό

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, έχει κάνει σπουδές πιάνου, θεωρητικής μουσικής και σύγχρονου χορού.

Κατά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε τη μαθητεία της στη σκηνοθεσία και στην υποκριτική με καθηγητές τους Μιχαήλ Μαρμαρινό και Αμαλία Μουτούση, με τους οποίους συνέχισε αργότερα τόσο σεμιναριακά, όσο και συνεργαζόμενη μαζί τους, στην ομάδα τους, για τρία χρόνια (Διπλούς Έρως, Θησείον Ensemble, στις παραγωγές Ρομαντισμός, Άμλετ (το δάγκωμα του φιδιού), Ηλέκτρα και στη συμπαραγωγή Εργοτάξιο Σλήμαν του Χ. Γκέμπελς.). Επίσης, παρακολούθησε  σεμινάρια της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου.

Μετά τις σπουδές της, παίζει στο θέατρο (σκηνοθεσίες Μ. Μαρμαρινού, Θ. Παπαγεωργίου, Γ. Χουβαρδά, Σ. Τζουμέρκα, Σ. Ουνκόφσκι, Στ. Τσακίρη κ.α.), σκηνοθετεί (θέατρο Αμόρε, Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, Φεστιβάλ Αθηνών, κείμενα Ροϊδη, Πίντερ, Τσβάιχ, κ.α.), πρωταγωνιστεί στον κινηματογράφο (Μια Μέρα τη Νύχτα του Γ. Πανουσόπουλου, Ο Βασιλιάς του Ν. Γραμματικού –απονομή βραβείου Shooting Stars-, Ένας Ήρωας στη Ρώμη του Π. Αγγελόπουλου, Ο Παραμυθάς του Σ. Ετεμάντι,  Λάθος Αιώνας του Σ. Νιζήρη κ.α.) και στην τηλεόραση  (Τρεις Ευχές, Περί Ανέμων και Υδάτων, Έρωτας Όπως Έρημος, Εραστής Δυτικών Προαστίων, Έρωτας με Επιδότηση ΟΓΑ, Ίχνη, Φάρος, ο Τελευταίος Άρχοντας των Βαλκανίων, Επτά Θανάσιμες Πεθερές κ.α.).

Έχει μεταφράσει για το θέατρο τα (Όχι Εγώ του Σ. Μπέκετ, Ο Επιστάτης  του Χ. Πίντερ, Σκακιστική Νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, Ο Αόρατος Ηθοποιός του  Γιόσι Όιντα, κ.α.)

Φέτος παίζει στην παράσταση στην καθημερινή σειρά του Alpha Σασμός.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025