ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ


Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους «Δεσμούς» της Ασπασίας Παπαθανασίου, το Εθνικό Θέατρο, το «Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, το Θέατρο Πολιτεία («Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη) και τη Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή. Επίσης με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας («Ηλέκτρα» του Ευριπίδη) Βόλου και Πάτρας.
Ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Πάτρας και Βόλου, στο Εθνικό Θέατρο, στη Λυρική Σκηνή Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Νέας Υόρκης, Μπινγκάμπτον, Οξφόρδης, καθώς και στο Μουσείο Γκέττι.
Έχει διδάξει Υποκριτική στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο τμήμα θεάτρου του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών, αλλά και στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου του Βόλου και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Της έχουν απονεμηθεί τα βραβεία «Λ.Λουριώτη», «Μαρίκα Κοτοπούλη», «Κάρολος Κουν» για την προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα και «Βραβείο Κριτικών» για την παράσταση «Ίων» του Ευριπίδη.

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής