ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ


Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους «Δεσμούς» της Ασπασίας Παπαθανασίου, το Εθνικό Θέατρο, το «Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, το Θέατρο Πολιτεία («Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη) και τη Νέα Σκηνή του Λευτέρη Βογιατζή. Επίσης με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας («Ηλέκτρα» του Ευριπίδη) Βόλου και Πάτρας.
Ως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Πάτρας και Βόλου, στο Εθνικό Θέατρο, στη Λυρική Σκηνή Αθηνών και τα Πανεπιστήμια Νέας Υόρκης, Μπινγκάμπτον, Οξφόρδης, καθώς και στο Μουσείο Γκέττι.
Έχει διδάξει Υποκριτική στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο τμήμα θεάτρου του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών, αλλά και στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου του Βόλου και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Της έχουν απονεμηθεί τα βραβεία «Λ.Λουριώτη», «Μαρίκα Κοτοπούλη», «Κάρολος Κουν» για την προσφορά της στο αρχαίο ελληνικό δράμα και «Βραβείο Κριτικών» για την παράσταση «Ίων» του Ευριπίδη.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025