ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης Φιλοσοφία στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο. Μεταπτυχιακά σπούδασε Σκηνοθεσία Θεάτρου (Master of Arts), με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε με διάκριση (Distinction). Σπούδασε επίσης στη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας, στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέηφιτς, όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της αριστούχος.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Αμφι-Θέατρο στις παραστάσεις Ευγένα, Μάνφρεντ, Μήδεια (σκηνοθ. Σπ. Ευαγγελάτος) καί με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στις παραστάσεις  Αγάπης Αγώνας Άγονος,  Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια (σκηνοθ. Στ. Λιβαθινός). Το καλοκαίρι του 2006 προσκεκλημένη της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου σκηνοθέτησε και έπαιξε στήν performance Ίχνος με θέμα τη ζωή της μεγάλης πρωταγωνίστριας Κυβέλης Αδριανού.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις “Ού λήψει τό όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω” (Άσκηση Φαντασίας), “Πλαστελίνη”, “Wolfgang” (Εθνικό Θέατρο), “Η Ερωτευμένη Νεκρή”, “Η Λέσχη της Αυτοκτονίας”, “Eκδίκηση” (Αμφι-Θέατρο).

Τον Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με την Τιμητική Διάκριση Νέου Θεατρικού Δημιουργού για τη Σκηνοθεσία της στα έργα Wolfgang  και Η Λέσχη της Αυτοκτονίας καθώς και για την ελπιδοφόρο παρουσία της στη θεατρική τέχνη.

Από το 2006 έχει διδάξει Υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα