ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης Φιλοσοφία στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο. Μεταπτυχιακά σπούδασε Σκηνοθεσία Θεάτρου (Master of Arts), με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε με διάκριση (Distinction). Σπούδασε επίσης στη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας, στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέηφιτς, όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της αριστούχος.

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Αμφι-Θέατρο στις παραστάσεις Ευγένα, Μάνφρεντ, Μήδεια (σκηνοθ. Σπ. Ευαγγελάτος) καί με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στις παραστάσεις  Αγάπης Αγώνας Άγονος,  Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια (σκηνοθ. Στ. Λιβαθινός). Το καλοκαίρι του 2006 προσκεκλημένη της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου σκηνοθέτησε και έπαιξε στήν performance Ίχνος με θέμα τη ζωή της μεγάλης πρωταγωνίστριας Κυβέλης Αδριανού.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις “Ού λήψει τό όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω” (Άσκηση Φαντασίας), “Πλαστελίνη”, “Wolfgang” (Εθνικό Θέατρο), “Η Ερωτευμένη Νεκρή”, “Η Λέσχη της Αυτοκτονίας”, “Eκδίκηση” (Αμφι-Θέατρο).

Τον Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με την Τιμητική Διάκριση Νέου Θεατρικού Δημιουργού για τη Σκηνοθεσία της στα έργα Wolfgang  και Η Λέσχη της Αυτοκτονίας καθώς και για την ελπιδοφόρο παρουσία της στη θεατρική τέχνη.

Από το 2006 έχει διδάξει Υποκριτική στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας.

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής