ΙΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ

Περιγραφή μαθήματος

Διδάσκει Δημοτική Ποίηση και Νεοελληνικό Θέατρο. Ξεκινάει πάντοτε το πλάνο μαθημάτων της από την αγωγή λόγου της διαφραγματικής αναπνοής καθώς και την κατανόηση του νοήματος των κειμένων. Δεδομένου ότι ο λόγος είναι η βάση του Θεάτρου αφού είναι η επικοινωνία του ηθοποιού με τον θεατή, προτρέπει πάντα τους μαθητές της ν’ασχοληθούν τόσο με την άρθρωση τους όσο και με την κατανόηση και τη σωστή χρησιμοποίηση των εκφραστικών τους μέσων

Βιογραφικό

Απόφοιτος της Δραματικής σχολής του θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Στο Κ.Θ.Β.Ε. έπαιξε: με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Θάνο Κωτσόπουλο την Κορδέλια («Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ), την Αντιγόνη («Φοίνισσες» του Ευριπίδη), με σκηνοθέτη το Σπύρο Α. Ευαγγελάτο τη Μαργαρίτα («Φάουστ» του Γκαίτε), την Ερμία («Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας» του Σαίξπηρ), την Ιουλιέτα («Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ). Με το θίασο του Χρήστου Πολίτη έπαιξε την Πανώρια («Γύπαρις»).
Με το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου έπαιξε: την Αρετούσα («Ερωτόκριτος» του Β. Κορνάρου), πρώτο γυναικείο ρόλο στα έργα «Επιτρέποντες» του Μένανδρου, «Το σακάκι που βελάζει», «Ο γάμος του Κουτρούλη» και πολλά άλλα. Στο Εθνικό Θέατρο έπαιξε: την Κασσάνδρα («Τρωάδες» του Ευριπίδη), την Λαουρένθια («Φουέντε Οβεχούντα» του Λοπέ δε Βέγα), την Ευανθία («Φιάκας» του Συμιτζή) και πολλά άλλα. Σε διασκευή της «Λυσιστράτης» από το Γ. Σκούρτη έπαιξε τη Μυρίνη (στον ομώνυμο ρόλο η Ρένα Βλαχοπούλου σε σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη). Συμπρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ «Μάγκες και κούκλες» στο θίασο Σμαρούλας Γιούλη – Τίτου Βανδή και τον πρώτο γυναικείο ρόλο στο «Τούτσι» στο θίασο Κώστα Βουτσά. Συνεργάστηκε επίσης με το θίασο του Γ. Φέρτη και Ν. Κούρκουλου σε μεγάλους ρόλους. Στην τηλεόραση έπαιξε σημαντικούς ρόλους στα σήριαλ: «Ταξίδι», «Έγκλημα στο Ψυχικό», «Μυθιστόρημα των 4», «Είμαι ο πρωθυπουργός» κ.α. Επίσης πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα της σειράς «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» της ΕΡΤ.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025