ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗ

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ειρήνη Μουντράκη είναι απόφοιτος, κάτοχος μεταπτυχιακού και αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης Ιταλική Τέχνη και Γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο ως υπότροφος.  Είναι υπεύθυνη Δραματολογίου, Βιβλιοθήκης, Αρχείου και Διεθνών Σχέσεων στο Εθνικό Θέατρο. Ως δραματολόγος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Δημιουργός του Greek Play Project (GPP), της πλατφόρμας για τη μελέτη, ενίσχυση και προώθηση του σύγχρονου ελληνικού έργου (greek-theatre.gr) με την οποία οργανώνει ετησίως και το Greek Play Project New York. Διδάσκει στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου.  Έχει διδάξει στο ΤΘΣ Ναυπλίου, σε δραματικές σχολές καθώς και στο Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις με ερασιτέχνες. Από το 2000 συνεργάστηκε σταθερά ως θεατρικός κριτικός στα περιοδικά ΑΝΤΙ, highlights, ΜΟΝΟ και σποραδικά σε άλλα. Έχει επιμεληθεί δεκάδες θεατρικά προγράμματα ενώ κείμενα και μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες, συλλογικούς τόμους και προγράμματα. Έχει συμμετάσχει με ομιλίες ή εργαστήρια σε πολυάριθμα συνέδρια και θεατρολογικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διοργανώσει η ίδια εργαστήρια, ημερίδες και θεατρικές δράσεις. Υπήρξε υπεύθυνη του προγράμματος «Χαρτογράφηση της σύγχρονης θεατρικής πραγματικότητας στην Ελλάδα» για το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού και μέλος του Εργαστηρίου Θεατρολογικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης «Πυθαγόρας» του ΤΘΣ του ΕΚΠΑ. Συμμετείχε στο International Visitors Leadership Program στις ΗΠΑ με θέμα «Promoting Social Change Through the Arts» προσκεκλημένη από το United States Department of State – Bureau of Educational and Cultural Affairs (2013). Μέλος σε πολλές επιτροπές θεάτρου (Φεστιβάλ, Γνωμοδοτικές επιτροπές επιχορηγήσεων ΥΠΟΑ, Διαγωνισμούς θεατρικών έργων, Βραβεία Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών & Βραβείο Κουν, Σύστημα Αθήνα του ΙΤΙ,  κλπ). Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών. Βιβλία της: Carlo Goldoni. Η ζωή, το έργο του και η πρόσληψή του στην Ελλάδα (Αιγόκερως, 2019), Εντός, Εκτός και Επί τα Αυτά. (Αιγόκερως, 2020), Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 2020),  Κάρλο Γκολντόνι Το καινούργιο σπίτι (Εθνικό Θέατρο, 2019). Υπεύθυνη της σειράς «Δραματουργία» (σύγχρονοι έλληνες συγγραφείς, Αιγόκερως).

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα