ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΣ

Σπουδές 
2008-2011 ΝEW YORK COLLEGE Σκηνοθεσία-Σενάριο
2005-2007 Σκηνοθεσία στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ 2002-2005 Δραματική Σχολή Ίασμος Βασίλη Διαμαντόπουλου. Απόφοιτος
2001-2002 Δραματική Σχολή Ράμπα Γιάννη Μπέζου.

Σεμινάρια 
2006 Σεμινάρια Musical με την Εβελίνα Παπούλια στο Θέατρο των Αλλαγών.
2002-2003 Σεμινάρια Υποκριτικής με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στο Θέατρο των Αλλαγών.

Τηλεόραση 
2008-2010 Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ του studio ΑΝΩΣΗ Α.Ε στο ρόλο του Νίκου σε σενάριο Βίκυς Αλεξοπούλου και Βασίλη Σπηλιόπουλου και σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.
2008 ΈΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ (Mega) του studio ΑΝΩΣΗ Α.Ε στο ρόλο του Δημήτρη σε σενάριο Μαιρης Μουγιακάκου και σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.
2008 ΣΕ ΕΙΔΑ (Alpha) της εταιρίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ στο ρόλο του Σωτήρη
2006-2007 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ (Mega) του studio KAΠA στο ρόλο του Λουκά σε σενάριο Βασίλη Σπηλιόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Ξανθόπουλου.

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής