ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Με αφετηρία τον αυτοσχεδιασμό και με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ηθοποιού κατά την διάρκεια της σκηνικής παρουσίας, αναγνωρίζουμε τα απαραίτητα εργαλεία και τεχνικές για την επίτευξη της υποκριτικής τέχνης. Δεύτερος στόχος, η εφαρμογή τους στο πλαίσιο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αδελαίδα της Αυστραλίας. Ερχόμενος στην Ελλάδα έγινε επαγγελματίας ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση από την ηλικία των 14 ετών. Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, η γιαγιά του ήταν η γνωστή ελληνίδα ηθοποιός Μαρίκα Νεζερ και ο πατέρας του ο Κόνης Πυρπασσόπουλος. Και οι δυο είχαν αξιοσημείωτες καριέρες στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Γιώργος Πυρπασσόπουλος σπούδασε στην Αθήνα και στην βασιλική ακαδημία του Λονδίνου (Rada). Οι σπουδές του τον βοήθησαν να ανοίξει τους ορίζοντες και τις πειραμτικές τεχνικές του. Στα 25 χρόνια καριέρας του έχει συμμετάσχει σε επιτυχημένα τηλεοπτικά σιριαλ πρωταγωνιζόντας την ίδια στιγμή σε πολλές sold out θεατρικές παραστάσεις. Πρωταγωνίστησε σε κινηματογραφικές ταινίες με τους πιο σημαντικούς κινηματογραφικούς σκηνοθέτες και παραγωγούς. Επιπλέον, έδωσε τη φωνή του σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες για διαφημίσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Μέλος της ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου και πρώην πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών.   

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα