ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Με αφετηρία τον αυτοσχεδιασμό και με στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ηθοποιού κατά την διάρκεια της σκηνικής παρουσίας, αναγνωρίζουμε τα απαραίτητα εργαλεία και τεχνικές για την επίτευξη της υποκριτικής τέχνης. Δεύτερος στόχος, η εφαρμογή τους στο πλαίσιο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αδελαίδα της Αυστραλίας. Ερχόμενος στην Ελλάδα έγινε επαγγελματίας ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση από την ηλικία των 14 ετών. Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, η γιαγιά του ήταν η γνωστή ελληνίδα ηθοποιός Μαρίκα Νεζερ και ο πατέρας του ο Κόνης Πυρπασσόπουλος. Και οι δυο είχαν αξιοσημείωτες καριέρες στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Γιώργος Πυρπασσόπουλος σπούδασε στην Αθήνα και στην βασιλική ακαδημία του Λονδίνου (Rada). Οι σπουδές του τον βοήθησαν να ανοίξει τους ορίζοντες και τις πειραμτικές τεχνικές του. Στα 25 χρόνια καριέρας του έχει συμμετάσχει σε επιτυχημένα τηλεοπτικά σιριαλ πρωταγωνιζόντας την ίδια στιγμή σε πολλές sold out θεατρικές παραστάσεις. Πρωταγωνίστησε σε κινηματογραφικές ταινίες με τους πιο σημαντικούς κινηματογραφικούς σκηνοθέτες και παραγωγούς. Επιπλέον, έδωσε τη φωνή του σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες για διαφημίσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Μέλος της ελληνικής ακαδημίας κινηματογράφου και πρώην πρόεδρος του σωματείου ηθοποιών.   

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής