ΒΙΚΥ ΒΟΛΙΩΤΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ο λόγος στο θέατρο έχει πρωταρχική σημασία.

Η γλώσσα είναι το μέσο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να μεταφέρει ιδέες και προβληματισμούς. Η γλώσσα είναι το μέσο που χρησιμοποιεί για ν’ αποκαλύψει –ή ενδεχομένως να κρύψει– το χαρακτήρα και τις προθέσεις των ηρώων του.

Ένας νέος ηθοποιός πρέπει να μάθει να ανατομεί και να αναλύει το κείμενο και τη γλώσσα που μας παραδίδει ο συγγραφέας προκειμένου να ανακαλύψει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να ερμηνεύσει το ρόλο ή το κείμενο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθει να αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας μεταφέρει στο χαρτί τις συναισθηματικές διακυμάνσεις και την ιδεολογία του ρόλου.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι οι λέξεις που επιλέγει, τα σημεία στίξης, οι παύσεις, οι σκηνοθετικές οδηγίες που εμπεριέχει το κείμενο.

Ο ηθοποιός πρέπει να τα αναγνωρίζει όλα αυτά, να τα αποκωδικοποιεί, να τα κάνει «οικεία» κι έτσι να πετύχει την πολυπόθητη προφορικότητα που θέλει κάθε κείμενο είτε αυτό είναι σύγχρονο είτε κλασικό ποιητικό και εν κατακλείδι να προχωρήσει στην ερμηνεία του ρόλου.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Βίκυ Βολιώτη είναι ηθοποιός. Έχει γεννηθεί στη Γερμανία, στη Βόννη, είναι απόφοιτος 1991 της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Παντειου Πανεπιστημίου του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει κλασσικό μπαλέτο και γνωρίζει πολύ καλά Γερμανικά και Αγγλικά. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου EFA, έχει πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες. Το 1995 έλαβε το Κρατικό βραβείο Ά Γυναικείου ρόλου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την ταινία “Με μια κραυγή” σε σκηνοθεσία Β.Ηλιοπούλου.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα