ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα εμπνέεται από τεχνικές σωματικού θεάτρου, όπως για παράδειγμα του Jacques Lecoq, της Anne Bogart και του Michael Chekhov. Περιλαμβάνει σωματική άσκηση με βάση τον χορό, εξερεύνηση των εκφραστικών δυνατοτήτων του σώματος μέσα από αυτοσχεδιασμό  καθώς και ανάπτυξη της αυτογνωσίας μέσω της κίνησης. Το μάθημα στοχεύει την αυτοανακάλυψη μέσω της διεύρυνσης του σώματος και της φαντασίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βαλεντίνη Γιαννοπούλου είναι περφόρμερ, χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια σύγχρονου χορού και σωματικού θεάτρου. Αποφοίτησε από την πειραματική ακαδημία χορού SEAD (2013/Αυστρία) και έκτοτε έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες όπως:

Jasmin Vardimon Cie (2013/Αγγλία),

Ελεύθερη Πτώση (2014/Ελλάδα),

Novy Priestor (2014/Σλοβακία),

Johannes Wieland Cie (2015-2017/Γερμανία) και

την βραβευμένη διεθνή θεατρική ομάδα PunchDrunk ( 2017-2019/Αγγλία- Κίνα).

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής