ΑΣΗΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (εικαστικό τμήμα). Έγινε δεκτός με υποτροφία στο Royal College of Art (Λονδίνο) όπου έκανε μεταπτυχιακό στην Περφόρμανς. Δίδαξε περφόρμανς ως λέκτορας στην Royal Academy of Dramatic Art και στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο, όπου συνεχίζει να διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βιέννης και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών (Ναύπλιο). Έργα του έχουν εκτεθεί στην Tate, Centre Pompidou, Louvre Museum, Gallery Joseph κ.α. Ως ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το σενάριο και αυτή την περίοδο ανήκει στην σεναριακή ομάδα του «Σασμού».

PERFORMANCE ART – ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΥΛΗ

Περιγραφή μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος (μέσα από την θεωρία και την πράξη) είναι να μελετηθεί η performance art και να διερευνηθεί ένας διάλογος με άλλες παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο.  Από την άλλη, ερευνώνται οι δυνατότητες που αυτός ο διάλογος δημιουργεί, οδηγώντας στην καλλιτεχνική πράξη. Στόχος λοιπόν είναι η συνδυαστική προσέγγιση από τη μια της performance και από την άλλη ενός πολυφωνικού θεωρητικού και καλλιτεχνικού φάσματος με στόχο τη συμβολή στην πράξη όσων θα ήθελαν να ερευνήσουν την performance art ή να τη δουν από την πλευρά της δημιουργίας. Η σύγχρονη προσέγγιση των παραστατικών τεχνών προτάσσει την αμφισβήτηση της παραδοσιακής υποκριτικής (δίπτυχο λόγου και κίνησης) και της μετατροπής του λόγου σε ύλη. Οι φοιτητές θα εξασκηθούν μέσα από δομημένες και συγκεκριμένες διαδικασίες στο να γίνουν “Creators” που γνωρίζουν τον εαυτό τους, έχουν κριτική σκέψη, λόγο, έλεγχο και μπορούν να ανταποκριθούν σε δημιουργικές προκλήσεις. Θα δουλέψουν στην ανάπτυξη της φαντασίας τους, της τεχνικής τους και των εκφραστικών τους μέσων.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025