ΑΝΝΑ ΜΑΣΧΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Στόχος του μαθήματος είναι, μέσα από ασκήσεις και δράσεις, να οραματιστούμε, αρχικά, και στη συνέχεια να βιώσουμε το πως λειτουργεί μια ομάδα. Να δουλέψουμε με βάση τη συλλογικότητα, την εμπιστοσύνη, τη συμμετοχή. Να μάθουμε πως το να αφήνεσαι, να δέχεσαι και να αντιδράς είναι εξίσου σημαντικό με το να επιβάλλεσαι και να δρας. Με βάση την πεποίθηση οτι το θέατρο είναι μια συλλογική τέχνη να δημιουργήσουμε μια ομάδα που, όντας ικανή και δυνατή, αναδεικνύει τις διαφορετικές προσωπικότητες των ατόμων που τις απαρτίζουν. Μια ομάδα που όλοι είναι ισότιμοι και ξεχωριστοί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Απο το 1992 ως το 2008 υπήρξε μέλος του Θεάτρου του Νότου. ΄Εχει παίξει σε έργα των Ευριπίδη, Γκαίτε, Μολιέρου, Πούσκιν, Δ. Δημητριάδη, Ν. Κάουαρντ, Μ. Τσβετάγεβα, Α. Τσέχωφ, Σαίξπηρ, Μ. Ρέιβενχιλ, Π. Μάρμπερ, Χ. Τζέημς, Ρ. Κάρβερ, Μαριβώ, Καλντερόν, Χόφμανσταλ σε σκηνοθεσίες των Γ. Χουβαρδά, Θ. Μοσχόπουλου, Ν. Κοντούρη, Β. Μαυρομάτη, Σ. Λιβαθινού, Μ. Λυμπεροπούλου, Ν. Χατζόπουλου, Α. Ηirche, J. Lassalle, Μ. von Hoening. Σε συνεργασίες με το La MamaTheatre της Ν.Υόρκης, το Τeater Mahagony, το Κ.Θ.Β.Ε., το Μέγαρο Μουσικής, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Θέατρο.

Αγαπημένοι ρόλοι: Λούλου («Shopping and fucking»), Άλις  («Τόσο κοντά»), Γκουβερνάντα  («Το στρίψιμο της βίδας»), Βάρια  («Βυσσινόκηπος»), Ροζάουρα  («Η ζωή είναι όνειρο»), Ισαβέλλα («Με το ίδιο μέτρο»), Ηλέκτρα  («Ηλεκτρα» του Χόφμανσταλ), Κόμησσα  («Η τέλεια στρατηγική»), Λαίδη Μάκμπεθ  («Μακμπέθ»), οι ρόλοι της στο Μιστέρο Μπούφο του Ντάριο Φο, Διηάνειρα («Τραχίνιες»). Συμμετείχε στις κινηματογραφικές ταινίες: «Βασίλισα Μαϊμού» του Χριστόφορου Χριστοφή, «Ριζότο» της Όλγας Μαλέα, «Μπραζιλέιρο» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Ολο το βάρος του κόσμου» του Θάνου Αναστόπουλου, «Αλεμάγια» του Ηλία Γιαννακάκη, «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά, «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά, καθώς και στην τηλεοπτική σειρά: «Ματωμένα χώματα» του Κώστα Κουτσομύτη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου. Έχει αποσπάσει Βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή», Βραβεία Αθηνοράματος για το «Η ζωή είναι όνειρο» και «Με το ίδιο μέτρο», βραβείο Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου της  Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Χρυσόσκονη». Από το 2006 διδάσκει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα