ΑΓΑΠΙΟΣ ΑΓΑΠΙΑΔΗΣ

ΑΓΑΠΙΟΣ ΑΓΑΠΙΑΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ 2018 – 2019

Γεννήθηκε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία επτά ετών και στα 19 είχε το δίπλωμα καθηγητή. Είναι κάτοχος διπλωμάτων του συστήματος εξετάσεων της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού στο Λονδίνο και της Ισπανικής Εταιρείας Χορού. Παρακολούθησε, επίσης, σεμινάρια σύγχρονου χορού με την Κύρα Κέγκελ. Κατά την περίοδο που ήταν ακόμη σπουδαστής συνεργάστηκε με την ομάδα σύγχρονου και κλασικού χορού της Νίκης Κονταξάκη ερμηνεύοντας πρώτους ρόλους στα χοροδράματα Σερενάτα [Serenade], Ο κουρσάρος [Le corsaire], Ζιζέλ [Giselle], Κοππέλια [Coppélia], Δον Κιχώτης [Don Quixote] κ.α. Από το 1999 έγινε μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ και από το 2003 κορυφαίος χορευτής. Κατά το διάστημα 1997-2014 ερμήνευσε πρώτους ρόλους σε μπαλέτα, όπως: Ο καρυοθραύστης, Μπαγιαντέρα [La bayadère], Η ωραία κοιμωμένη [La belle au bois dormant], Ραϋμόντα [Raymonda], Όρνιθες, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ζορμπάς, Πινόκιο [Pinnochio], Ο κουρσάρος [Le Corsaire], Οι συλφίδες [Les symphides], Η κακοφυλαγμένη κόρη [La fillle mal gardée] (2008/09), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (2011/12), Ερωτευμένος Σοπέν [Chopin in love] (2013/14), Όλοι χορεύουν βαλς [Alles Walzer] (2011/12), Ταξίδι στην αιωνιότητα (2012/113) κ.ά. Χόρεψε, επίσης, στα χοροδραματικά εμβόλιμα στις όπερες: Τα χειρόγραφα του Μανουέλ Σαλίνας, Ρέα, Μαραθών-Σαλαμίς, Αΐντα [Aida] (2008/09, Ηρώδειο), Τα Επτά θανάσιμα αμαρτήματα [Die Sieben Todsünden], Ο σικελικός εσπερινός [I vespri siciliani] κ.ά. Παρουσίασε χορογραφίες του στην εκπαιδευτική δράση DanceBox της ΕΛΣ (2013) και στην Ανοιχτή πρόβα νέων χορογράφων της ΕΛΣ (2014).

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής