ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

20/8/2014

Αγαπητοί σπουδαστές

Με την παρότρυνση του Διευθυντή Σπουδών Σταύρου Δελλή αναλαμβάνουμε φέτος την καλλιτεχνική οργάνωση και λειτουργία του Ιάσμου.

Έχοντας επιλέξει ένα επιτελείο καθηγητών εμπνευσμένων, ενεργών και με σύγχρονη αντίληψη για το θέατρο στηρίζουμε μια θεατρική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών που μέσα από σκληρή εργασία θα βγάλει ηθοποιούς με εφόδια, έτοιμους ν’ αντιμετωπίσουν την τρέχουσα πραγματικότητα και τις απαιτήσεις κάθε μορφής θεατρικής τέχνης.

Πιστεύουμε σ’ ένα σύστημα που έχει σκοπό την επικοινωνία, τη διεύρυνση της αντίληψης του σπουδαστή πάνω στα εργαλεία του, το άνοιγμα της ψυχοσωματικής συνειδητότητας και την απόκτηση βαθιάς εμπειρίας πάνω σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τον ψυχισμό. Μέσα από σκληρή προπόνηση στοχεύουμε ώστε το σώμα και η φωνή να γίνουν δημιουργικοί αγωγοί ιστοριών – και όχι ιδιοσυγκρασιακά όπλα με σκοπό την ανάδειξη του Εγώ.
Συνοψίζοντας τους στόχους προτείνουμε ένα πρόγραμμα σπουδών με σκοπό την εμβάθυνση σε όλα τα είδη θεάτρου και το δημιουργικό συνδυασμό όλων των μαθημάτων για ένα ολοκληρωμένο παραστασιακό αποτέλεσμα. Στο πρόγραμμά μας παράλληλα με την Υποκριτική (κλασικό ρεπερτόριο, ποιητικό θέατρο, ρεαλισμός, μεθοδολογία και devised) περιλαμβάνονται τεχνικά και θεωρητικά μαθήματα όπως Κίνηση (τεχνική release και κινησιολογία), Μουσική (Θεωρία, Σολφέζ, Τραγούδι, Φωνητική), Ορθοφωνία, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία και Διασκευή Προσώπου μέσα από τα οποία οι σπουδαστές μας θ’ αποκτήσουν ισχυρότατα εργαλεία για να υπηρετήσουν την υποκριτική τέχνη.

Παράλληλα, ενισχύουμε την εκπαίδευση με συμπληρωματικά μαθήματα Ελλήνων και ξένων συνεργατών πάνω στην Τεχνική Alexander, στην Ψυχολογία, στην Ξιφασκία, στο Τάι-Τσι, καθώς και με συμβουλευτικές συναντήσεις με λογοθεραπευτές κ.λπ.

Οι σπουδαστές μας αξιολογούνται με ένα μεθοδικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει αναλυτική βαθμολογία και εκτενείς παρατηρήσεις των διδασκόντων πάνω στην απόδοση, τη συμπεριφορά και την ψυχική διαθεσιμότητά τους. Προβλέπονται ακόμη ατομικές, συμβουλευτικές συναντήσεις με τους επικεφαλής καθηγητές τους. Το σύστημα τήρησης των απουσιών είναι αυστηρό, καθώς δίνουμε μεγάλη σημασία στην επιμέλεια και τη συνέπεια.

Οι εξετάσεις στο τέλος κάθε περιόδου γίνονται σε συνεργασία με γνωστή αθηναϊκή θεατρική σκηνή, ενώ η παράσταση των τελειοφοίτων προωθείται για ορισμένο κύκλο επαγγελματικών παραστάσεων.

Τέλος ως επιβράβευση η Σχολή οργανώνει σεμινάρια για τους αριστούχους αποφοίτους μας με κορυφαίους σκηνοθέτες με σκοπό τη διοχέτευσή τους σε επαγγελματικές παραστάσεις.

Συμφωνούμε όλοι πως κάθε σπουδαστής –ανεξαρτήτως κοινωνικών καταβολών και παιδείας– μπορεί με τα κατάλληλα ερεθίσματα και την ανάλογη φροντίδα να ξεδιπλώσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζουμε τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά αναλόγως των δυνατοτήτων και των ελλείψεών του και θέτουμε γερά θεμέλια, ώστε καθένας να μπορεί να λειτουργεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
Ως αντάλλαγμα από τους σπουδαστές προσδοκούμε συνέπεια, αφοσίωση και λαχτάρα για δημιουργία που θα μας εμπνεύσουν να γίνουμε κι εμείς καλύτεροι.

Στεφανία Γουλιώτη – Αλέξανδρος Κοέν
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ιάσμου

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα