ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΖΙΚΩΦ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Το Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 11.00 θα γίνει συνάντηση για το μάθημα ενδυματολογίας στα σκαλοπάτια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην οδό Πατησίων. Το μάθημα θα γίνει στα πλαίσια των πολιτιστικών περιπάτων της σχολής μας και θα υπάρξει διδασκαλία πάνω στην αρχαία ένδυση έτσι όπως φτάνει στις μέρες μας μέσα από την αγαλματοποιία. Επίσης, η διδασκαλία θα επεκταθεί στην μυκηναϊκή κοσμηματοτεχνία που θα βασίζεται στην επίσκεψη στην αίθουσα των μυκηναϊκών θησαυρών. Τον πολιτιστικό περίπατο οργανώνει ο καθηγητής μας και διεθνούς φήμης ζωγράφος, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ. Στο μάθημα της σχολής μας θα παρευρεθεί τιμητικά η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη.

Στον περίπατο θα συμμετάσχουν αυστηρά 50 μαθητές της σχολής. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το μάθημα αφορά μαθητές απ όλα τα έτη της σχολής.

Μετά την πραγματοποίηση του πολιτιστικού περίπατου ρωτήσαμε λοιπόν τον Γιάννη Μετζικώφ σε σχέση με αυτό και ήταν αναλυτικότατος: “Το Σάββατο 7 Μαρτίου πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και με την παρουσία του επιμελητή του Μουσείου κ. Πασχαλίδη είχαμε μια σοβαρή ξενάγηση μέσα από γλυπτά, ανάγλυφα και αγγεία πάνω στην ένδυση των Ελληνων από τη Γεωμετρική περίοδο μέχρι τους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους. Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι ακριβώς στο οτι η αρχαία φιλοσοφία που έκανε το κάλλος και το πνεύμα , διαμορφώνει ένα είδος ένδυσης και κομψότητας που σκοπό έχει να αναδείξει απόλυτα την ιερότητα του ανθρώπινου σώματος , και να θεοποιήσει την ομορφιά. Έτσι τα υφάσματα μέσα από τις μαρμάρινες γλυφές μοιάζουν βρεγμένα, κολλημένα στη σάρκα και στολίζουν το σώμα με ιδανικές καμπύλες. Στη συνέχεια ο κ. Πασχαλίδης μας ξενάγησε με μοναδικό τρόπο στους μυκηναϊκούς θησαυρούς και συγκεκριμένα στις μυκηναϊκές τοιχογραφίες και την πληθώρα των χρυσών κοσμημάτων”…

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα