ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2020-21

Ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Καθηγητής υποκριτικής αυτοσχεδιασμού στην Ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος.
Αφότου αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν ξεκίνησε να εργάζεται αποκλειστικά στο θέατρο. Για αρκετά χρόνια υπήρξε ηθοποιός στην ομάδα του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Αττις.
Έλαβε μέρος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις με πιο χαρακτηριστικές τις συμμετοχές του στο αρχαίο δράμα Αίας τη σεζόν 2005-2006, Η τελευταία μάσκα τη σεζόν 2006-2007, Πέρσες την ίδια περίοδο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπως επίσης και οι παραστάσεις Κασσάνδρα, Βασιλιάς Ληρ και Κάρμεν.
Το 2003 επιλέχθηκε από τη σκηνοθέτη Πηγή Δημητρακοπούλου για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά-εποχής Το Δέκα που βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Τελικά έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2007-2008 στο ρόλο του Γιώργου Λέφα. Μετά το τέλος της σειράς δεν ακολούθησε κάποια άλλη τηλεοπτική συμμετοχή μέχρι Το σόι σου ωστόσο το 2008 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη ταινία Το Φάντασμα.
Ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές στο θέατρο και συγκεκριμένα στις παραστάσεις Wonderland, Ο θάνατος του Δαντόν, Ερωτόκριτος, Ο επιθεωρητής και Πλούτος από το 2010 μέχρι το 2014. Το 2012 έκανε τη δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά στην ταινία μικρού μήκους It’s ok my friend! έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το 2014, επιλέχθηκε για τον ρόλο του Σάββα Τριανταφύλλου στη κωμική σειρά του Alpha Το σόι σου
Παράλληλα με τη σειρά, συνέχισε και την παρουσία του στο θέατρο.
Τη σεζόν 2014-2015 έπαιξε στις παραστάσεις Η ύπαρξη του Βόυτσεκ και Γράμματα αγάπης στον Στάλιν ενώ ακολούθησαν οι παραστάσεις Άννα Καρένινα στο Εθνικό Θέατρο, Αδελφοί Καραμάζοφ, Για μια ανάσα, Το χαμένο πετράδι της γνώσης, Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή του όλη και άλλες. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του τη σεζόν 2018-2019 στην παράσταση Οι Μάγισσες της Σμύρνης στο Θέατρο Παλλάς. Πέραν της παρουσίας του στο θέατρο συμμετείχε και σε έργα στον κινηματογράφο. Το 2015 έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους Κβάντο. Το 2017 πρωταγωνίστησε στις ταινίες The Bachelor 2 και Τζαμάικα. Το 2018 ακολούθησε το τρίτο μέρος της ταινίας Bachelor, The Bachelor 3, στο οποίο είχε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σειράς Το σόι σου υπέγραψε και πάλι συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Κρατάς Μυστικό; που προβλήθηκε τη σεζόν 2019-2020, για τον ρόλο του Αριστείδη Μιχαλούδη.
Τη σεζόν 2020-2021 πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», μαζί με την απόφοιτο της σχολής μας  Κατερίνα Παπουτσάκη..

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα