ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΕΤΖΙΚΩΦ

Tην Εθνική Πινακοθήκη επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ με τον καθηγητή τους κ. Μετζικώφ στο πλαίσιο του μαθήματος «Σκηνογραφία- Ενδυματολογία» και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα με τα έργα του 19ου αιώνα. Ο κ.Μετζικώφ επέλεξε μέσα από την μελέτη έργων κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, όπως του Λύτρα, του Γύζη, του Βρυζάκη και άλλων, να ενισχύσει τη διαδικασία της κατανόησης και αφομοίωσης της θεωρίας του μαθήματός του , μιλώντας στα παιδιά για το θέμα «Ζωγραφική και θεατρικότητα – Μελέτη των ενδυμασιών του 19ου αιώνα». Η επίσκεψη των μαθητών μας συνέπεσε με την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης που πρόκειται να κλείσει σε λίγο καιρό, καθώς θα ξεκινήσουν τα έργα για την επέκτασή της. Τα παιδιά του ΙΑΣΜΟΥ είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας της επίσκεψης να ξεναγηθούν από την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα στις μόνιμες συλλογές της. Η κυρία Πλάκα, που με χαρά φιλοξένησε τους μαθητές της σχολής μας στην Πινακοθήκη, δήλωσε ευτυχής για την συνάντηση αυτή, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις απορίες και τις ερωτήσεις των παιδιών.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα