ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

10/09/2013

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ – Βασίλης Διαμαντόπουλος εδώ και 30 χρόνια έχει υιοθετήσει πρόγραμμα δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης με δωρεάν κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης για άνεργους νέους.

    Πρόκειται για ένα θεσμό που εμπνεύστηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος τη συνέχιση του οποίου θεωρούμε δικό μας χρέος.

    Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε πάμπολες επιθέσεις που στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπήρξαν αβάσιμες, άδικες και εν πολλοίς συκοφαντικές. Οι επιθέσεις αυτές άλλοτε είχαν τη μορφή συκοφαντικών δημοσιευμάτων, άλλοτε αίολων νομικών επιθέσεων και πάντοτε στηρίζονταν σε αβάσιμη επιχειρηματολογία και κακοπροαίρετη κριτική.

    Επειδή ζούμε σε μια εποχή ανισοτήτων όσον αφορά τις ευκαιρίες των νέων ανθρώπων να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα αλλά κι επειδή στο διάβα του χρόνου άπειροι ταλαντούχοι νέοι δεν κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς την επιτυχία λόγω ακριβώς αυτών των ανισοτήτων… ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ! Θεωρούμε το πρόγραμμα επίκαιρο όσο ποτέ!

    Υπήρξαν χρονιές που είχαμε την αρωγή της πολιτείας (μέχρι το 2004) αλλά και χρονιές που μόνοι μας κάναμε αυτή την προσπάθεια (από το 2004 έως και σήμερα). ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ και η χθεσινή δικαστική απόφαση μας δίνει κουράγιο.

    Παρά τις άδικες μεθοδευμένες και ιδιοτελείς δικαστικές και εξώδικες επιθέσεις που έχουμε δεχθεί από άλλες σχολές, που μοναδικό στόχο εν τέλει έχουν τους άνεργους νέους, αφού και η Δικαιοσύνη επιτέλους απέρριψε δυνάμει της υπ’αριθμό 10443/9-9-2013 απόφασης του Μονομέλους Πρωτιδικείου Αθηνών το αίτημά τους περί παύσεως από μέρους μας της επί σειρά ετών κοινωνικής μας προσφοράς, αποφασίσαμε να προκηρύξουμε 200 θέσεις σπουδών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, εντελώς δωρεάν.

    Η κακόβουλη συμμαχία ανθρώπων και φορέων σε βάρος της προσπάθειας μας δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να μας πλήξει. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ.

    Η απόφαση μας δίνει την απαιτούμενη ηθική ικανοποίηση ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας καθώς και τη βεβαιότητα ότι οποιαδήποτε μελλοντική συμπλεγματική, προκλητική και συκοφαντική ενέργεια σε βάρος μας δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΟΙΞΕ!

    Καλούμε λοιπόν, κάθε άνεργο νέο που έχει όνειρο ζωής να μάθει την τέχνη του θεάτρου να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 1200 ωρών δωρεάν δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται αυτοβούλως, αυτοτελώς και από ιδίους οικονομικούς πόρους. Θα επιλέξουμε συνολικά 200 άνεργους σπουδαστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσουν δωρεάν το όμορφο ταξίδι στο χώρο του θεάτρου.

    Με τιμή,

    Σταύρος Δελλής (Αμούτζας)

    Διευθυντής σπουδών

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα