ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

03/08/2013

2013 – 2014

Ο Ίασμος έκλεισε 30 χρόνια.

Μεγάλωσε….  ωρίμασε… ισχυροποιήθηκε…

Άντεξε στο χρόνο.

Συνεχίζει να αγωνίζεται, να επιμένει (παρόλο τις αντιξοότητες της εποχής) να στηρίζει το όνειρο των νέων με προσόντα και ταλέντο να σπουδάσουν θέατρο αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Σε μια εποχή που η ανεργία ξεπέρασε όλα τα ανεκτά όρια, δεν μπορούμε με μια ιστορία τριάντα χρόνων, με έναν ιδρυτή που αποτελεί ακόμα αξεπέραστο σημείο αναφοράς να μείνουμε απαθείς.

Από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα, άλλοτε με τη βοήθεια της πολιτείας (μέχρι το 2004) και τα τελευταία χρόνια με δικούς μας οικονομικούς πόρους, είμαστε οι μόνοι πανελλαδικά που προσφέραμε δωρεάν κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης σε άνεργους νέους.

Και επειδή αναφαίρετο δικαίωμα των νέων είναι να συνεχίζουν να ονειρεύονται, και παρόλο τις ιστορικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, συνεχίζουμε τον αγώνα μας προκηρύσσοντας το 20ο μας πρόγραμμα δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης για 200 θέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντελώς δωρεάν, προσφέροντας 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας από 18 έως 29 ετών.

Υ.Γ. : Τα τελευταία έτη η λογική των προκηρύξεων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έπαψε να έχει ως κεντρικό άξονα τη θεατρική παιδεία και προσανατολίστηκε στον άκριτο καταμερισμό εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων σε φορείς άσχετους με τον χώρο της θεατρικής τέχνης.

Οι δε σχολές μας υλοποίησαν αυτοβούλως και αυτοτελώς σχετικά προγράμματα δωρεάν προς ανέργους από ιδίους οικονομικούς πόρους.

Καλή Χρονιά μέσα απ’την καρδιά μου,

Σταύρος Αμούτζας Δελλής

Ο Διευθυντής Σπουδών & Ιδρυτής

Ο Διευθυντής Σπουδών & Ιδρυτής
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΛΛΗΣ

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα