ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

03/08/2013

2013 – 2014

Ο Ίασμος έκλεισε 30 χρόνια.

Μεγάλωσε….  ωρίμασε… ισχυροποιήθηκε…

Άντεξε στο χρόνο.

Συνεχίζει να αγωνίζεται, να επιμένει (παρόλο τις αντιξοότητες της εποχής) να στηρίζει το όνειρο των νέων με προσόντα και ταλέντο να σπουδάσουν θέατρο αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Σε μια εποχή που η ανεργία ξεπέρασε όλα τα ανεκτά όρια, δεν μπορούμε με μια ιστορία τριάντα χρόνων, με έναν ιδρυτή που αποτελεί ακόμα αξεπέραστο σημείο αναφοράς να μείνουμε απαθείς.

Από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα, άλλοτε με τη βοήθεια της πολιτείας (μέχρι το 2004) και τα τελευταία χρόνια με δικούς μας οικονομικούς πόρους, είμαστε οι μόνοι πανελλαδικά που προσφέραμε δωρεάν κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης σε άνεργους νέους.

Και επειδή αναφαίρετο δικαίωμα των νέων είναι να συνεχίζουν να ονειρεύονται, και παρόλο τις ιστορικά δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, συνεχίζουμε τον αγώνα μας προκηρύσσοντας το 20ο μας πρόγραμμα δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης για 200 θέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντελώς δωρεάν, προσφέροντας 1200 ώρες φοίτησης και κατάρτισης στην υποκριτική τέχνη σε νέους ανέργους με κάρτα ανεργίας από 18 έως 29 ετών.

Υ.Γ. : Τα τελευταία έτη η λογική των προκηρύξεων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έπαψε να έχει ως κεντρικό άξονα τη θεατρική παιδεία και προσανατολίστηκε στον άκριτο καταμερισμό εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων σε φορείς άσχετους με τον χώρο της θεατρικής τέχνης.

Οι δε σχολές μας υλοποίησαν αυτοβούλως και αυτοτελώς σχετικά προγράμματα δωρεάν προς ανέργους από ιδίους οικονομικούς πόρους.

Καλή Χρονιά μέσα απ’την καρδιά μου,

Σταύρος Αμούτζας Δελλής

Ο Διευθυντής Σπουδών & Ιδρυτής

Ο Διευθυντής Σπουδών & Ιδρυτής
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΛΛΗΣ

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής