ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

30/04/2010

Είναι εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε δύο κύκλους σε χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού τον μήνα Σεπτέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού από 1η Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο εξετάζονται σε έναν θεατρικό μονόλογο της αρεσκείας τους, σ’ ένα ποίημα, σ’ ένα τραγούδι και στον αυτοσχεδιασμό. Οι επιτυχόντες του πρώτου κύκλου εξετάζονται στη συνέχεια γραπτώς σε θεωρητικές στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου και λογοτεχνίας. Οι επιτυχόντες των δύο αυτών κύκλων έχουν δικαίωμα εγγραφής σε οποιαδήποτε Ανώτερη Δραματική Σχολή, στην οποία η φοίτηση είναι τριετής. Στο τέλος του τρίτου έτους δίνουν διπλωματικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και όσοι επιτύχουν γίνονται κάτοχοι διπλώματος Ανώτερης Δραματικής Σχολής με την σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.Η συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού είναι επιλογή του κάθε ενδιαφερόμενου σπουδαστή και δεν είναι υποχρεωτική για τη φοίτηση στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής