ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ/ 10-29 ΙΟΥΝΙΟΥ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Στον ΙΑΣΜΟ εδώ και χρόνια έχει καθιερώσει να παρουσιάζουμε την ετήσια δουλειά των μαθητών της σχολής σε θέατρα της πρωτεύουσας (όπως Βρετάνια, Τζένη Καρέζη, Αθηνών κ.α.). O λόγος είναι ότι πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τους εκκολαπτόμενους ηθοποιούς μας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πραγματικές διαστάσεις και συνθήκες: στη σκηνή ενός Θεάτρου. Κομβική στιγμή για την εργασία μιας χρονιάς: θεωρία, κείμενο, δοκιμή, άσκηση, συναίσθημα, κίνηση — όλα ενωμένα και μεγεθυμένα επί σκηνής…

H είσοδος είναι ελεύθερη και με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε γονείς, φίλους, συγγενείς των μαθητών μας να δουν τη δουλειά που έχουν κάνει οι μαθητές μας καθ όλη τη χρονιά. Στην παράσταση παρευρίσκονται υπεύθυνοι casting από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι βλέπουν, αξιολογούν και επιλέγουν μαθητές μας για μελλοντικές συνεργασίες.

Φέτος οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 10-29 Ιουνίου στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

Το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων είναι το εξής:

Σάββατο 10 Ιουνίου, 19.30, Παράσταση ΒΓ Πρωινό

Τρίτη 13 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Β Πρωινό

Τετάρτη 14 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Β Πρωινό

Παρασκευή 16 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Γ Πρωινό

Τρίτη 20 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Β+Γ Απογευματινό

Παρασκευή 23 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Α2 Πρωινό

Δευτέρα 26 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Α1 Πρωινό

Πέμπτη 29 Ιουνίου, 21.00, Παράσταση Α Απογευματινό

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής