ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΝΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

11/10/2013

Για μια ακόμη χρονιά είμαστε περήφανοι που ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ακρόασης για τους άνεργους νέους.

Θεωρούμε σημαντικό το να γνωρίζετε το ιστορικό και τη φιλοσοφία αυτής της προσπάθειας καθώς δεν πρόκειται για ένα μαρκετίστικο κολπάκι αλλά για μια φιλοσοφία που εδράζει στη φιλοσοφία, τη σκέψη και το όραμα του Βασίλη Διαμαντόπουλου…

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ – Βασίλης Διαμαντόπουλος εδώ και 21 χρόνια έχει υιοθετήσει πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης υψηλής εξειδίκευσης, σε δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης για άνεργους νέους.
Πρόκειται για ένα θεσμό που εμπνεύστηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος τη συνέχιση του οποίου θεωρούμε δικό μας χρέος. Ο μεγάλος αυτός θεατράνθρωπος οραματιζόταν έναν πολιτισμό για τους ταλαντούχους και αυτούς που τον αγαπάνε και όχι έναν πολιτισμό για τους έχοντες και τους κατέχοντες.
Οραματιζόταν ευκαιρίες για τους μη προνομιούχους μεν, αλλά με καλλιτεχνικές ανησυχίες δε. Για τους ανθρώπους με ταλέντο το οποίο θα χαθεί μέσα στις δυσκολίες του βιοπορισμού. Όποιος παλεύει να επιβιώσει δεν έχει μυαλό για την «πολυτέλεια» που λέγεται πολιτισμός. Εκεί ακριβώς είναι το σημείο κλειδί για εμάς.

Πρόκειται για έναν θεσμό με 21 χρόνια ιστορία και όχι μια ευκαιριακή προσπάθεια για να εκμεταλλευτούμε τις σημερινές δύσκολες συνθήκες ανεργίας.

Για την εφετινή χρονιά έχουμε προγραμματίσει να φοιτήσουν στις σχολές μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνολικά 200 άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Ουσιαστικά εξασφαλίζουμε στους εν λόγω άνεργους τη δωρεάν φοίτηση στο πρώτο από τα τρία έτη σπουδών και συνολικής διάρκειας διδασκαλίας 1200 ωρών.
Σας καλέσαμε να συμμετάσχετε και σας ευχαριστούμε για τη μαζική συμμετοχή. Είναι τιμή για εμάς αλλά και για τη μνήμη του αξέχαστου Βασίλη Διαμαντόπουλου…

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τους πρώτους 74 επιτυχόντες. Μας τίμησαν, ξεχώρισαν, διέπρεψαν και τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΙΑΣΜΟΥ. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!!!

Όσοι δεν δείτε το όνομα σας στη λίστα των πρώτων 74 επιτυχόντων μη βιαστείτε να απογοητευθείτε! Θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος επανεξέτασης.

Οι καθηγητές που σας εξέτασαν στην ακρόαση της προηγούμενης Δευτέρας σας βαθμολόγησαν ανάλογα με τις επιδόσεις σας με Α ή Β ή Γ. Όσοι πήρατε Α είστε στη λίστα με τους 74 επιτυχόντες. Όσοι βαθμολογηθήκατε με Β θα έχετε την ευκαιρία να επανεξεταστείτε!! Όσοι βαθμολογηθήκατε με Γ, θα έχετε το χρόνο να προετοιμαστείτε καλύτερα καθώς και του χρόνου ο ΙΑΣΜΟΣ θα είναι κοντά σας με το πρόγραμμα για άνεργους νέους…

Οι 74 επιτυχόντες στην ακρόαση για το σχολικό έτος 2013-2014:

1. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
3. ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
4. ΒΑΛΙΩΤΗ ΖΩΗ
5. ΒΑΡΥΤΙΝΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
6. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
7. ΓΚΙΚΑ ΣΟΦΙΑ
8. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
9. ΔΑΜΙΓΟΥ ΗΡΑ
10. ΔΕΤΣΙΡΑΠΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
11. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
12. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
13. ΕΖΙΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
14. ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
15. ΖΕΝΤΕΦΗ ΕΛΕΝΗ
16. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
17. ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
18. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΑΥΙΔ
19. ΚΑΚΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
20. ΚΑΛΟΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
21. ΚΑΠΙΤΣΑΛΑ ΔΑΝΑΗ
22. ΚΑΠΤΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΕΛΛΗ
23. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
24. ΚΑΡΑΚΑΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
25. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
26. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
27. ΚΑΤΕΧΗ ΜΑΡΙΑ
28. ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
29. ΚΟΛΟΚΟΤΣΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
30. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
31. ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
32. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ
33. ΛΩΡΙΔΑ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
34. ΜΑΛΑΚΑΣΙΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
35. ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
36. ΜΕΝΕΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
37. ΜΗΝΑ ΜΑΡΙΑ
38. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΕΛΕΝΗ-ΓΚΟΛΦΩ
39. ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ
40. ΜΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΜΕΛΕΝΙΑ
41. ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
42. ΜΠΟΤΣΕΒΑ ΚΡΙΣ
43. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
44. ΜΠΟΥΚΑΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
45. ΝΑΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
46. ΝΤΑΝΤΟΥΛΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ
47. ΝΤΖΙΛΟΒΓΙΑΝ ΜΑΡΙΝΑ
48. ΞΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
49. ΠΑΝΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
50. ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
51. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
52. ΠΕΤΚΑΡΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
53. ΠΟΤΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
54. ΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ
55. ΡΑΠΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ
56. ΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
57. ΣΑΚΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
58. ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΟΥ ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ
59. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
60. ΣΓΟΥΡΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ-ΣΟΦΙΑ
61. ΣΙΟΥΝΑΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
62. ΣΚΟΔΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
63. ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
64. ΣΟΥΓΑΝΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
65. ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΣΟΝΙΑ
66. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
67. ΣΤΟΝΙΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
68. ΤΖΟΤΖΟΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙ9Α
69. ΤΟΛΙΑΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
70. ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ ΦΙΛΙΤΣΑ
71. ΤΣΩΤΣΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
72. ΦΑΛΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
73. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
74. ΧΟΡΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής