ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

05/12/2011

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 5.12.2011, συνάντηση μεταξύ των καλλιτεχνικών διευθυντών της σχολής μας και της βουλευτή κας Πέμης Ζούνη αφενός και αφετέρου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και δη του Υπουργού κου Κουτρουμάνη και της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων κας Δελαπόρτα.


Ο Υπουργός δεσμεύθηκε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος και στο Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος της Θεσσαλονίκης  ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός προκηρύξεως προγράμματος κατάρτισης ανέργων νέων που σπουδάζουν την υποκριτική τέχνη ,με τη διαδικασία του εκπαιδευτικού κουπονιού (voucher), με ποσό κουπονιού 8 ευρώ/ ώρα κατάρτισης, αναλυόμενου σε 4 ευρώ παρεχόμενα ως επιδότηση σε κάθε εκπαιδευόμενο άνεργο και 4 ευρώ αναλισκόμενα ως αμοιβή των εκπαιδευτών. Η επιλογή των ανέργων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Υπουργός εκδήλωσε παράλληλα το ενδιαφέρον του και για την υλοποίηση προγραμμάτων μεταπτυχιακού επιπέδου για ανέργους ηθοποιούς και ευρύτερα για την παροχή κοινωφελούς εργασίας στο χώρο του πολιτισμού.

Υπό τις ανωτέρω προυποθέσεις και με γνώμονα τη δέσμευση του Υπουργού ότι αυτές θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, ότι δηλ. τα κονδύλια αυτών των προγραμμάτων θα αναλωθούν αποκλειστικά για την επιδότηση των ανέργων και την αμοιβή των εκπαιδευτών και όχι για την κάλυψη άλλων λειτουργικών δαπανών φορέων σχετικών ή μη προς τις δραματικές σχολές ή την επίτευξη κέρδους των φορέων υλοποίησης, θεωρούμε ότι η σημερινή δέσμευση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της θεατρικής παιδείας, κλάδος ο οποίος πλήττεται διαρκώς τον τελευταίο καιρό.    


Οι ανώτερες δραματικές Σχολές,
ΙΑΣΜΟΣ & Βασίλης Διαμαντόπουλος

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025