ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

08/05/2018

Δεχόμαστε καθημερινά τηλεφωνήματα, μηνύματα και email σχετικά με το ποιά είναι η διαφορά ενός σπουδαστή που έχει περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείο Πολιτισμού από έναν σπουδαστή που εγγράφεται σε μια δραματική σχολή χωρίς την παραπάνω διαδικασία.

Απάντηση

Το πτυχίο όσων έχουν περάσει τις εξετάσεις του ΥΠΠΟ κατά την αποφοίτηση φέρει τη σφραγίδα του Υπουργείου, δηλαδή είναι κρατικό, αναγνωρισμένο. Οι σπουδαστές που εντάσσονται σε εναλακτικά πρόγραμματα σπουδών που διαθέτει η σχολή, το πτυχίο τους είναι ιδιωτικού φορέα.

Ταυτόχρονα αξίζει να γνωρίζετε οτι όσοι έχουν αναγνωρισμένο πτυχίο από το ΥΠΠΟ μπορούν να διδάξουν υποκριτική σε δραματικές σχολές και θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία, να εγγραφούν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, να περάσουν κατευθείαν σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών συναφών με το Θέατρο, να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα σε τμήματα θεατρικών σπουδών και θεατρολογίας. Για τα αγόρια χορηγείται τριετής αναβολή στράτευσης για την περίοδο της φοίτησης τους.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής