ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

08/05/2018

Δεχόμαστε καθημερινά τηλεφωνήματα, μηνύματα και email σχετικά με το ποιά είναι η διαφορά ενός σπουδαστή που έχει περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείο Πολιτισμού από έναν σπουδαστή που εγγράφεται σε μια δραματική σχολή χωρίς την παραπάνω διαδικασία.

Απάντηση

Το πτυχίο όσων έχουν περάσει τις εξετάσεις του ΥΠΠΟ κατά την αποφοίτηση φέρει τη σφραγίδα του Υπουργείου, δηλαδή είναι κρατικό, αναγνωρισμένο. Οι σπουδαστές που εντάσσονται σε εναλακτικά πρόγραμματα σπουδών που διαθέτει η σχολή, το πτυχίο τους είναι ιδιωτικού φορέα.

Ταυτόχρονα αξίζει να γνωρίζετε οτι όσοι έχουν αναγνωρισμένο πτυχίο από το ΥΠΠΟ μπορούν να διδάξουν υποκριτική σε δραματικές σχολές και θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία, να εγγραφούν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, να περάσουν κατευθείαν σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών συναφών με το Θέατρο, να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα σε τμήματα θεατρικών σπουδών και θεατρολογίας. Για τα αγόρια χορηγείται τριετής αναβολή στράτευσης για την περίοδο της φοίτησης τους.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα